Rioolprobleem?

Rioolprobleem?

Zo zorg je dat je niet wordt opgelicht door een rioolservice

En rioolprobleem in huis is al vervelend van zichzelf. Maar dat wordt nog vervelender als je een expert inschakelt om het probleem op te lossen en dat blijkt een malafide bedrijfje te zijn waar gegarandeerd een luchtje aanzit. Daarom schreven wij dit blog om te voorkomen dat je wordt opgelicht door een zogenaamd rioolbedrijf.

Op je hoede zijn

Als je met goed fatsoen professionele hulp zoekt bij een verstopping of een ander rioolprobleem in huis, is het niet onverstandig om op je hoede te zijn. In dit vak zijn veel oplichters actief. Zij vragen absurde tarieven voor de meeste simpele ontstoppingsklusjes. En vaak is dan het probleem ook niet opgelost. Sommigen gaan zo ver dat ze de naam van gerenommeerde ontstoppingsdiensten of rioolservicebedrijven misbruiken. Hoe voorkom je die oplichting?

Welk bedrijf dan wél inschakelen?

Welk rioolbedrijf kun je dan eigenlijk wel met goed fatsoen bellen bij een vervelend rioolprobleem in huis? Dat is natuurlijk een goede, prangende en moeilijk te beantwoorden vraag. Geen enkel gerenommeerd rioolbedrijf kan instaan voor de fratsen van een malafide oplichtersbedrijfje. Er zijn wel een aantal aandachtspunten waarop je kunt letten als je een bedrijf belt om de rioolproblemen bij je thuis op te lossen. Zo is het verstandig om te letten op de volgende punten:

 • vakmanschap
 • ervaring
 • betrouwbaarheid
 • klantvriendelijkheid
 • servicegerichtheid
 • Wel veilig?

  In zijn algemeen kun je stellen dat een rioolservice wel veilig is als ze:

  • een vestigings- en dus bezoekadres hebben staan op de website
  • echte foto’s en geen stockfoto’s hebben op de website
  • echte reviews hebben via een officiële Google Review Partner (zoals Feedback Company)
  • zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • zijn aangesloten bij een vakvereniging
  • zich presenteren als een serieus bedrijf door bijvoorbeeld een beletterde bus en bedrijfskleding

  Ervaring met oplichters? Laat het ons weten via ons contactformulier.