Nerja is een prachtige plek

Nerja is een prachtige plek

 

Ik ben dus laatst met het gezinnetje op vakantie geweest, en het was me een behoorlijk avontuur zeg, kan ik je vertellen. Hoe mooi de stranden zijn, is bijna met geen pen te beschrijven. Ik ben ook wel eens op eilanden geweest aan de andere kant van de wereld en ja, natuurlijk springen sommige er wel eens uit, maar het strand van Nerja stelt nooit teleur. En je hebt grotten, waar je met het hele gezin naartoe kunt om ze te bezoeken en allemaal mooie vakantiekiekjes te schieten voor in het fotoalbum thuis.

Nerja

Veel weg van badplaatsen aan de Middellandse zee

Natuurlijk ga je ze vergelijken met andere badplaatsen aan de Middellandse Zee. Het zijn per slot van rekening natuurlijk wel van die toeristen pleisters, daar moet je een beetje rekening mee houden en al helemaal in het hoogseizoen. Maar goed, op heel veel plekken in Europa en zeker dat soort plekken is het vaak druk dus ik neem aan dat je dat wel meeneemt in je berekening voor wat voor mooie vakantie ervaring je gaat hebben. Maar het volstaat zeker te vermelden dat Nerja op zich niet zo heel erg druk is vergeleken met de rest.

 

Een week lang zorgeloos genieten

Een paar mooie hotspots in de buurt zijn natuurlijk onder andere de kalksteengrot waar ik het eerder over heb gehad, maar ook de Balcon De Europa. Dat is een uitkijkpunt waar het ‘s avonds flink druk kan worden, maar waar het wel ontzettend gezellig is en toeristen en locals samen de zomer vieren. Dat is toch prachtig om te zien? Het is het cultuurtje dat me gewoon heel erg aanstaat, en zeker in Spanje. Natuurlijk, het blijft een toeristen ervaring maar ik kan je verzekeren dat je het naar je zin gaat hebben als je naar Nerja gaat.