Toename populariteit Nederlandse campings

Toename populariteit Nederlandse campings

Nederlandse camping zitten in de lift

Het gaat de Nederlandse campings voor de wind. Campinghouders staan natuurlijk altijd al bekend als keiharde werkers. De toename van het aantal bezoekers maakt het daarbij ook interessant om te investeren in de campingfaciliteiten. Veel campinghouders kiezen ervoor om in te zetten op duurzaamheid. Daar heeft de brancheorganisatie een label voor in het leven geroepen. Op steeds meer plaatsen kunt u duurzaam kamperen. Dit merkt u direct bij het inleveren van uw afval. Gescheiden afvalinzameling levert een flinke bijdrage aan de terugdringing van milieubelasting. Campings kiezen er daarbij ook voor om milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen in te zetten. De verwarming van het zwembad gebeurt met een speciale warmtepomp en groene stroom wordt op steeds meer campings hel normaal. Voor campings die een Green Key label willen behalen zijn ook het aanbrengen van energiezuinige verlichting en de verkoop van fair trade producten een punten verhogende aspecten.

De keuze voor een camping in Nederland is verklaarbaar

Ons klimaat veranderd en daarmee hebben we te maken met hogere temperaturen. Campings nemen daarbij wel massaal maatregelen om de wateroverlast te beperken. In de afgelopen winterseizoenen hebben de meeste campinghouders goed nagedacht over de waterafvoer en hier ook maatregelen in genomen. Mede hierdoor zijn Nederlandse campings veilig. Die veiligheid kunt u ook gerust vergelijken met de risico’s die gelopen worden op Spaanse of bijvoorbeeld Franse campings. Complete watervallen over de camping, enorme bosbranden en nare vormen van criminaliteit halen regelmatig het; landelijke nieuws. Dat zien we in Nederland toch gelukkig bijna niet gebeuren. Kamperen in Nederland is altijd al populair geweest door de altijd korte reisafstand. U heeft dan minder kosten om te reizen. De tarieven op Nederlandse campings zijn relatief laag. Dan kunt u natuurlijk met verbazing luisteren naar de verhalen over die mooie camping in Polen of Tsjechië met dat verrassende lage nachttarief. Maar vertelt de boodschapper dan ook hoeveel reiskosten hij heeft gemaakt om er te komen? Populaire vakantieregio’s om in Nederland te kamperen zijn Zeeland, Noord-Brabant, de Veluwe en natuurlijk Drenthe.

De charmes van Drenthe als vakantieregio

Kamperen in Drenthe mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Nou heeft Drenthe u ook veel te bieden. Naast de vele voordelen die een Nederlandse camping te bieden heeft vindt u in Drenthe:

  • Zeer goede fietspaden
  • Aantrekkelijke stadjes en dorpen
  • Fraaie natuur in een licht heuvelachtig landschap
  • Een hoge campingdichtheid met uitstekende niveau in voorzieningen
  • Lagere prijzen in horeca en retail dan in de rest van Nederland

Meer weten over een camping in Drenthe?

In Drenthe vindt u veel goede campings. De campings hebben en uitstekend niveau in voorzieningen en staan hoog aangeschreven binnen de campingbranche en bij bezoekers. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een camping in Drenthe met zwembad hebben een ruime keuze. Een voorbeeld van een populaire camping in Drenthe? Bekijk dan eens deze website van camping Klein Zwitserland in Zuidwolde.