NEN normen

NEN normen

Werken met elektrische objecten

De NEN 3140 norm is in 2011 vereenvoudigd. Het is een samenvoeging van 2 oude NEN normeringen. Namelijk de NEN-EN 50110 en de oude NEN 3140. Beiden zijn geïntegreerd in de nieuwe NEN normering. De wijzigingen maken het mogelijk om de norm beter leesbaar te laten zijn. Het is daarmee voor meer mensen begrijpelijk en toepasbaar. Zo worden steeds meer mensen in staat gesteld om de werken met elektrische objecten die werken met laagspanning. De wijzigingen bestaan uit een aantal onderwerpen. Grote machines worden nu niet meer gezien als arbeidsmiddelen, maar als afzonderlijke installaties. S-ketens vallen volledig onder de NEN 3140 norm. Tijdens het werk moet er altijd een toezichthouder aanwezig zijn. Er is nu sprake van een normatieve inspectietermijn. Eenvoudige installaties hoeven niet meer te zijn voorzien van een tekening. Ploegleiders zijn niet meer verplicht. Opdrachtgevers en uitvoerders zijn nu meer tevreden over de toepassing van NEN 3140 in de praktijk. Het maakt het werken met elektrische objecten eenvoudiger en meer gericht op de praktijk dan voorheen het geval was.

Eenvoudig uw NEN 3140 certificaat behalen

Raadgevend Bureau Speelman is uw specialist in NEN 3140 certificering. Onze aanpak is snel, eenvoudig en modern. Zo kunt u kiezen uit een e-learning module. Uw examen doet u dan gewoon thuis of aan de zaak met de computer. Wilt u liever klassikaal les krijgen? Dat is mogelijk op een van onze locaties door heel Nederland. Wij zorgen voor de basis NEN certificering als voldoende onderricht persoon. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het certificaat vakbekwaam persoon. Er zijn diverse pakketten beschikbaar. Met of zonder examen. Uw soort NEN opleiding en/of certificaat sluit volledig aan bij de behoefte van uw onderneming. Zo heeft u op de meest efficiënte manier voorzien in scholing en examinering van uw personeel. Zoals alles bij Raadgevend Bureau Speelman is onze aanpak hierbij, snel, eenvoudig en direct te gebruiken in de praktijk.

Raadgevend Bureau Speelman staat voor

  • Praktijkgerichte aanpak
  • Kundige en gekwalificeerde docenten
  • Consultants met het juiste certificaat
  • Persoonlijke aandacht voor uw cursisten en uw situatie
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Vraag ook uw certificaat NEN 3140 aan en volg de cursus

Raadgevend Bureau Speelman verzorgt het complete aanbod voor uw NEN 3140 certificaten. Van training en NEN 3140 cursus tot het uiteindelijke certificaat. Wilt u ook weten hoe u uw medewerkers goed en veilig kunt laten werken met elektrische objecten (laagspanning)? Neem dan contact op met Raadgevend Bureau Speelman Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 0515-569446. Een e-mail met uw vragen kunt u sturen naar [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wij bieden u kundig advies en gedegen certificering op het gebied van NEN 3140.