De 10 meest voorkomende vormen van ongedierte

De 10 meest voorkomende vormen van ongedierte

Ongedierte in huis

Ongedierte in huis, we moeten er niet aan denken. Helaas krijgt bijna iedereen er wel een keer mee te maken. Bij ernstige overlast kunt u ongediertebestrijding in Harderwijk inschakelen om langs te komen. Maar wat valt precies onder ongedierte? In dit blog noemen we de 10 meest voorkomende vormen van ongedierte in woningen.

1. Muizen

De bekendste vorm van ongedierte is muizen. En dit is ook meteen de meest voorkomende vorm van ongedierte. Een enkele muis kunt u vangen met een muizenval.

2. Mieren

Mieren komen voornamelijk voor in keukens. Hoewel ze klein zijn, kunnen ze voor veel irritatie zorgen. Bovendien komt een mier zelden alleen. Een mierenlokdoos kan een goede oplossing zijn.

3. Vliegen

Vliegen veroorzaken voornamelijk in de zomer veel overlast wanneer de ramen en deuren open staan. In de winter heeft u gelukkig minder last van ze.

4. Wespen

Wespen zijn eveneens van die typische zomerdieren. Bij veel wespen is het belangrijk om het huis te controleren op de aanwezigheid van een wespennest. Een nest kan gevaarlijk zijn en moet professioneel verwijderd worden.

5. Vlooien

Dacht u dat alleen dieren last konden hebben van vlooien? Dan heeft u het mis. Vlooien kunnen ook mensen bijten. Een vlooienbeet herkent u aan een klein rood plekje dat ontzettend kan jeuken en meestal op de onderbenen zit.

6. Zilvervisjes

Deze vieze snelle beestjes komen nog wel eens tevoorschijn wanneer u een oud boek opendoet. Ze zijn dan ook dol op papier. Ook voor zilvervisjes zijn er speciale lokdozen te verkrijgen.

7. Bedwantsen

Deze dieren vindt u, de naam zegt het al, voornamelijk in de slaapkamer.

8. Houtworm

Houtworm bevindt zich vaak midden in houten balken of meubels. De aanwezigheid van deze dieren is bijvoorbeeld te merken aan zaagsel op en rondom een meubel. Is het meubel erg aangetast en verzwakt? Dan is er helaas weinig dat het nog kan redden.

9. Kakkerlakken

Kakkerlakken verschuilen zich op warme en donkere plekken. Schakel bij veel kakkerlakken een professionele bestrijder in.

10. Schimmel

Schimmel is misschien geen dier, maar wel een levend organisme. Daarom past het ook in dit rijtje. Een goede ventilatie helpt om schimmel tegen te gaan.

Wanneer alle ongewenste dieren het huis uit zijn, kunt u weer met een gerust hart op de bank zitten. Lees ook eens onze tips voor een winters interieur. Dan zit u er de komende maanden helemaal knus bij!