Wat is het verschil tussen Crowdfunding en sparen?

Wat is het verschil tussen Crowdfunding en sparen?

Het verschil tussen Crowdfunding en sparen

Om het verschil tussen Crowdfunding en sparen te begrijpen, gaan we in dit blog beide onderwerpen uitleggen. Daarna vertellen wij u wat het verschil tussen beide is en waar u verstandig aan doet. Zo weet u wat het beste bij uw wensen past: Crowdfunding of sparen.

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is een alternatief voor sparen. Bij Crowdfunding wordt er steun gevraagd voor een project. Geïnteresseerden kunnen hier hun geld op inleggen met het idee dat zij, wanneer het project klaar is, het bedrag plus winst terugverdienen. Het nadeel van Crowdfunding is dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat het uitgeleende geld niet meer terugkomt, simpelweg omdat het project niet genoeg heeft opgeleverd. Het rendement bij Crowdfunding varieert gemiddeld tussen de 2 en 8 procent.

Wat is sparen?

Sparen is wel de bekendste vorm om financiële tekorten in de toekomst te voorkomen. Wanneer u spaart zet u delen van uw inkomen opzij, zodat u het voor de toekomst kunt bewaren. U geeft het geld dus niet direct uit. Het is verstandig om bij het sparen een apart spaarpotje te maken, zodat de verleiding om het geld meteen uit te geven nihil wordt.

Wat is het verschil tussen Crowdfunding en sparen?

Maar wat is dan het verschil tussen sparen en Crowdfunding? Bij sparen weet u altijd zeker dat het opzij gezette geld veilig staat, ook wanneer u het nodig heeft. Bij Crowdfunding groeit het uitgeleende geld vanzelf, maar de kans is aanwezig dat u dit geld ook weer verliest.

Voor- en nadelen van Crowdfunding en sparen

Crowdfunding is dus een makkelijke manier om geld te verdienen zonder er veel voor te doen. Alleen bent u niet zeker of u daadwerkelijk rijker wordt. Sparen gaat minder snel en u zet uw eigen verdiende geld opzij. Hierdoor heeft u wel de zekerheid dat u altijd bij het gespaarde geld kan, en het zal niet zomaar verdwijnen.

Uw wensen en eigen risico’s

Afhankelijk van uw wensen kunt u de beste optie voor uzelf kiezen. Houdt u van risico’s nemen en kunt u het hebben om geld te verliezen? Dan is Crowdfunding een handige manier om geld te verdienen, en daarbij steunt u ook gelijk mensen die het geld nodig hebben om iets moois op te starten. Kunt u het geld niet verliezen? Dan is sparen het antwoord voor u. Afhankelijk van de risico’s die u wilt en kunt nemen, kiest u voor Crowdfunding of sparen.

Meer weten over Crowdfunding of sparen?

Wilt u graag meer weten over Crowndfunding of sparen? Of wilt u graag weten welke van de twee het beste bij u past? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag verder!