Asbest Utrecht

Asbest Utrecht

De regels rondom asbest verwijderen

Vermoedt u dat u asbest op uw zolder of elders in uw woning in Utrecht heeft? Dan is het de hoogste tijd om dit gevaarlijke materiaal te laten verwijderen. Verwijder het asbest vooral niet zelf, er kunnen namelijk gevaarlijke kleine vezels loskomen die kankerverwekkend zijn. Laat het asbest altijd verwijderen door een erkend asbestverwijderingsbedrijf. Zo blijft u veilig en kunt u jaren genieten van een asbestvrij huis in Utrecht.

Regels van asbest in woning Utrecht

Er zitten tal van regels vast aan het verwijderen van asbest. Om u hier een overzicht van te geven hebben wij dit blog voor u geschreven. Zo weet u wat u te wachten staat zodra u vermoedt dat u asbest in uw woning in Utrecht heeft. Asbest komt vaak voor in woningen die gebouwd zijn tussen 1960 en 1980. Asbest is een goed vuurwerend materiaal, dit is dan ook de reden dat het zo vaak werd toegepast. Pas jaren later werd ontdekt dat er gevaarlijke consequenties zitten aan het inademen van asbestvezels. Sinds 1993 is het verboden om asbest in huis te gebruiken. Het streven is daarom ook om in het jaar 2024 al het asbest in de Nederlandse woningen verwijdert te hebben.

Asbest laten verwijderen uit veiligheid

Op dit moment is het nog niet verplicht om bestaand asbest te laten verwijderen, ook al mag het mag niet meer gebruikt worden bij de bouw van nieuwe woningen. Heeft u op het moment asbest in uw woning zitten? Dan zou u dit kunnen laten zitten, maar wij adviseren om dit niet te doen. Het brengt altijd gezondheidsrisico’s met zich mee. Een stuk asbest kan afbreken, waardoor asbestvezels vrijkomen. Dit kan komen door een storm, bij verbouwing of wanneer kinderen bijvoorbeeld op de zolder spelen. Voor uw eigen veiligheid en die van uw gezin is het verstandig om alle asbest uit uw woning in Utrecht te laten verwijderen door een erkend asbestverwijderingsbedrijf.

Meer weten over asbest verwijderen in Utrecht?

Wees goed voorbereid op de nieuwe regels van 2024 waarin al het asbest verwijderd moet worden. Alle daken die vanaf 2024 asbesthoudende materialen bevatten, moeten dan verwijderd worden en vervangen worden door daken die geen asbest bevatten. Dit moet gedaan worden door een erkend asbestverwijderingsbedrijf. Wilt u graag meer weten over het laten verwijderen van asbest in Utrecht? Stuur ons dan uw vragen via dit contactformulier. Wij informeren u graag verder.