Alles over silagewagens

Alles over silagewagens

Silagewagens als extra hulp voor bedrijf

Bent u de eigenaar van een boerderij en kunt u wel wat extra hulp gebruiken in de vorm van een voertuig? In dit blog vertellen wij u meer over silagewagens. Wij vertellen u wat een silagewagen voor u kan doen en wat de voordelen hier van zijn. Lees nu snel verder en kom erachter of de silagewagen ook bij u niet kan ontbreken!

De silagewagen op uw bedrijf

Wanneer u een silage wagen aanschaft, dan helpt het u met het geoogste product van het land te vervoeren. Door hier een speciale machine voor in te zetten, dat speciaal ontworpen is om deze taak uit te voeren, bespaart u een hoop tijd en geld. Natuurlijk is de aanschaf van een dergelijk voertuig hoog, maar als u het afweegt tegen de tijd dat u anders kwijt bent en het geld dat u aan uw personeel geeft, dan profiteert u hier op de langere termijn van.

Werking van silagewagen

Met silage wordt het geoogste grasproduct bedoelt dat als veevoer wordt ingekuild. U zet de silagewagen dus in om het geoogste product van het land te vervoeren. Door de hakselaar of opraapwagen wordt het product opgeraapt. Zodra de wagen vol is, dan rijdt de chauffeur naar de sleufsilo waar het gras gestort wordt. De wagen gaat bij het storten van horizontaal naar verticaal terwijl de achterklep open staat. Met de bodemketting kan het product sneller uit de wagen gelost worden.

Opraapwagen of dubbeldoel

Er zijn twee soorten wagens. De eerste is de opraapwagen, deze wagens zijn voorzien van een pick-up waarbij het geoogste product dat in zwad gelegd is naar binnen wordt gewerkt en gesneden wordt. Bij een dubbeldoelwagen kunt u dezelfde eigenschappen verwachten, maar het voordeel van deze wagen is dat het ook kan worden ingezet voor zware silage producten. Veel silage- en opraapwagens kunnen ook verdeelwalsen en geïntegreerde dwarsafvoerband hebben.

Meer weten over silagewagens?

Wilt u naar aanleiding van dit blog alles weten over silagewagens? Vraag dan geheel vrijblijvend advies aan onze deskundigen. Neem eenvoudig contact op met een specialist die u kan voorzien van de benodigde informatie. Bent u ook benieuwd naar hoe u uw nieuwe silagewagens het beste kan onderhouden? Hiervoor moet u een silagewagen goed afdekken.

Heeft u vragen of positieve ervaringen die u met ons wilt delen? Laat het ons gerust weten via dit contactformulier.