Welk type dakgoot moet ik kiezen?

Welk type dakgoot moet ik kiezen?

Lekkage door dakgoot

Heeft u een dakgoot thuis dat aan het lekken is? Dit is natuurlijk niet handig en kan voor vervelende beschadigingen aan uw woning zorgen. Zo zorgt een lekkage al snel voor vochtplekken, wat op zijn beurt voor houtrot en andere problemen kan zorgen. Het is verstandig om uw dakgoten dan ook zo snel mogelijk te laten repareren om eventuele schade te voorkomen.

Oorzaken voor lekkages dakgoten

Een mogelijke oorzaak voor lekkende dakgoten is dat er te veel bladeren in de dakgoten zitten, wat zorgt voor verstoppingen. Ook kunnen gescheurde naden of aansluitingen zorgen voor lekkages. Soms zijn de dakgoten gewoon te oud en moeten ze in hun geheel vervangen worden om vervelende problemen in de toekomst te voorkomen. Maar hoe weet u welke type dakgoot u moet kiezen?

Verschillende type dakgoten

Er zijn veel verschillende type dakgoten te vinden in de winkels. Maar welk type dakgoot heeft u echt nodig? Wij hebben de verschillende soorten dakgoten voor u op een rij gezet:

  • Bakgoot
  • Mastgoot
  • Kilgoot
  • Zakgoot
  • Verholen goot

Bakgoot en mastgoot

Elk type dakgoot heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Zo is de bakgoot de meest gebruikte dakgoot in Nederland. Deze dakgoot is te herkennen aan de rechthoekige vorm, platte bodem en verticale randen. Dit type bakgoot is in verschillende materialen verkrijgbaar: zink, pvc, aluminium en roestvrij staal. Naast de bakgoot kunt u ook kiezen voor de mastgoot. Dit type dakgoot heeft in plaats van een rechthoekige vorm een ronde vorm. Dit type is zeer sterk en goedkoper dan bakgoten. Het nadeel is dat het minder onderhoudsvriendelijk is.

Kilgoot en verholen goot

Heeft u schuin aflopende dakvlakken? Dan kunt u het beste kiezen voor de kilgoot. Deze type dakgoot zorgt voor een uitstekende afwatering bij deze vorm van dak. Let er wel op dat dit vaak een complexe montage is. De verholen goot is een compleet systeem voor het plaatsen van een dakkapel. De verborgen ligging zorgt voor een mooie afwerking.

Meer weten over welke type dakgoot u moet kiezen?

Geheel afhankelijk van uw type dak kiest u de bijpassende dakgoot. Wij snappen dat het soms wat onderzoek nodig heeft om de juiste dakgoot te vinden. Voor meer informatie en inspiratie kunt u ook altijd op deze website kijken. Heeft u dringende vragen over dakgoten? Wacht dan niet langer en stel ze in dit contactformulier, wij helpen u zo snel mogelijk verder.