Hoe werkt een draai kiepraam?

Hoe werkt een draai kiepraam?

Hoe een draai kiepraam werkt

Heeft u een draai kiepraam? Een draai kiepraam zorgt voor veel wooncomfort. Er komt namelijk veel licht doorheen. En u kunt de ramen in kiepstand openen of volledig openen. U kunt hierdoor zelf de ventilatie regelen. Ideaal dus! Maar hoe werkt een draai kiepraam precies? Eigenlijk is dit heel simpel, u moet het alleen even weten. Daarom vertellen wij u in dit blog hoe een draai kiepraam werkt. Zo ervaart u nooit meer problemen met uw draai kiepraam. Lees dus snel verder.

Hoe werkt een draai kiepraam? 3 stappen

Hoe een draaikiepraam werkt, is in 3 stappen eenvoudig uit te leggen:

  • Bij een gesloten raam staat de kruk in verticale stand naar beneden;
  • Zet de kruk in horizontale stand om het raam open te kunnen draaien
  • Draai de kruk nog een slag omhoog, zodat deze verticaal omhoog staat om het raam in de kiepstand te zetten.

Verschillende soorten draai kiepramen

Hoe een draai kiepraam werkt is dus heel simpel. Maar er zijn wel verschillende soorten draai kiepramen. En u kunt ze voorzien van extra opties. U kunt een draai kiepraam bijvoorbeeld voorzien van een slot of van een muggenhor. Ook dan is het draai kiepraam nog steeds makkelijk te bedienen. Want als u de hor aan de buitenzijde plaatst, kunt u het raam nog steeds makkelijk naar binnen openmaken. Zowel om het raam helemaal open te doen als om het raam op de kiepstand te zetten.

De ingewikkelde constructie achter het draai kiepraam

Ook al is een draai kiepraam heel eenvoudig te bedienen. er zit wel een hele ingewikkelde instructie achter. Want er zitten veel scharnieren en draaipunten rondom het raam. Deze zorgen ervoor dat het raam in verschillende standen kan staan. Het scharnier aan de onderkant kan zowel kantelen als draaien, terwijl het scharnier aan de bovenkant kan draaien en los kan komen van het kozijn. Bovenaan het raam zit een scharend mechanisme waardoor het raam niet uit het kozijn valt. De draai kiep raam onderdelen kunt u gemakkelijk online bestellen.

Meer weten over hoe een draai kiepraam werkt? Stel uw vragen via het contactformulier.