Waarom kiezen voor meerpuntssluitingen?

Waarom kiezen voor meerpuntssluitingen?

Het grote nut van meerpuntssluitingen

Om uw woning goed te beveiligen, zijn er verschillende soorten sloten te koop. Maar welke moet u nu kopen? Een gewoon slot of een meerpuntssluiting? En wat is het verschil tussen die twee? In dit blog vertellen we u wat nu eigenlijk een meerpuntssluiting is. Welke soorten zijn er en hoe wordt een meerpuntssluiting geïnstalleerd? En waarom zou u kiezen voor meerpuntssluitingen?

Wat zijn eigenlijk meerpuntssluitingen?

Een meerpuntssluiting is een slot dat uw deur op drie slotpunten tegelijk afsluit. En soms is dat zelfs op vijf slotpunten. Die slotpunten zijn verdeeld over de hele deurlengte. Het handige daarvan is dat u de deur hiermee in één keer op alle punten afsluit. De meerpuntssluiting is de extra veilige uitvoering van het gewone cilinderslot. Bij een meerpuntssluiting is de deur op meerdere plekken tegelijk afgesloten, wat forceren erg moeilijk maakt.

Soorten meerpuntssluitingen

Een meerpuntssluiting is te verkrijgen in een krukbediende meerpuntssluiting of een sleutelbediende meerpuntssluiting. U leest er hieronder meer over.

Krukbediende meerpuntssluiting

Bij de krukbediende meerpuntssluiting komt de haak naar buiten als u de kruk omhoog schuift. Die is vooral te adviseren als u met de deurkruk uw deur van binnen en buiten kunt openen en sluiten. Deze sluiting wordt vooral bij een achterdeur gebruikt.

Sleutelbediende meerpuntssluiting

Bij een sleutelbediende meerpuntssluiting kunt u de sleutel gebruiken om de haken te bewegen. U gebruikt dus de sleutel om de deur te openen of te sluiten.

Meerpuntssluiting installeren

Het installeren van een meerpuntssluiting is niet makkelijk. Dat kunt u zelfs beter niet zelf doen. Het is verstandiger en veiliger om de installatie door een goede slotenmaker over te laten. Het slot wordt dan vakkundig geplaatst, hij heeft namelijk alle benodigde kennis in huis om meerpuntssluitingen goed en veilig te installeren.

Lees hier meer blogs over beveiliging.