Meterkast waterontharder

Meterkast waterontharder

Meterkast waterontharder

Zo gaat een waterontharder in uw meterkast

Ergert u zich aan uw doffe vaat? Baalt u van een hoge energierekening? Dan is de kans groot dat er sprake is van kalkaanslag in uw leidingen. In dat geval biedt een waterontharder in de meterkast u de ultieme oplossing! Met een waterontharder in uw meterkast wordt automatisch de kalk uit uw leidingwater verwijderd! In dit blog leest u alles over de plaatsing en de werking van een waterontharder in uw meterkast.

Snel geplaatst

De meeste waterontharders worden na de watermeter geplaatst, dit is meestal in de meterkast. Een meterkast moet voldoen aan strikte richtlijnen, dus u weet vrijwel zeker dat u altijd een waterontharder heeft van een fijn compact formaat. Als u uw waterontharder heeft aangeschaft, wordt deze vaak door de aanbieder zelf vakkundig geïnstalleerd. U bent er dus zeker van dat dit goed en professioneel gebeurd.

De nadelen van kalk

Kalk zorgt voor de beruchte kalkaanslag op en in uw sanitair, leidingen en vaat. Omdat kalk leidingen verstopt, zorgt het ervoor dat uw leidingen sneller slijten en gerepareerd moeten worden. Ook zorgt kalk ervoor dat uw apparaten, zoals wasmachines en waterkokers, harder moeten werken om hetzelfde doel te bereiken. Omdat een waterontharder dit allemaal voorkomt, biedt het u dus een lagere energierekening én een langer leven voor uw keukenapparatuur.

Plaatsing buiten de meterkast

Zit uw watermeter niet in uw meterkast? Geen paniek: ook dan kan een waterontharder bij u thuis geïnstalleerd worden. In dat geval wordt een waterontharder vaak geplaatst in uw bijkeuken, trapkast of waterput. Hoe dan ook rekent u met een waterontharder op zacht water, geen kalkaanslag en een lagere energierekening.

Extra informatie

Baalt u van uw hoge energierekening en uw doffe vaat, dan is de waterontharder de oplossing waar u naar op zoek bent. Bevindt uw watermeter zich in de meterkast? Ga dan alijd voor een degeleijke expert voor de installatie van uw waterontharder in de meterkast.

Heeft u al een waterontharder in uw meterkast? Deel uw ervaringen via het contactformulier.