schoonmaakwerk is mensenwerk

schoonmaakwerk is mensenwerk

Dat doen de schoonmakers wel

Schoonmaakwerk is mensenwerk is een term die nogal eens vergeten wordt. Schoonmaakwerk wordt nog vaak gezien als heel normaal. Het mensenwerk dat hierachter schuilt lijkt geen aandacht nodig te hebben. Lijkt, omdat juist dit mensenwerk ervoor zorgt dat u naar een schoon toilet kunt en beschikt over een prettige werkomgeving. Als opdrachtgever of als degene die mag profiteren van het schoonmaakwerk is het wellicht een goede zaak om hier eens bij stil te staan. De dagelijkse omgang met de mensen van de werkvloer is voor schoonmakers vaak mede een aanleiding om het mensenwerk in schoonmaakwerk te blijven doen. Voor een prettige samenwerking is het belangrijk dat u verantwoording neemt voor wederzijds respect. “Dat doen de schoonmakers wel” vertalen naar “Dat hoeft de schoonmaak niet te doen, want ik kan dat gewoon zelf”, kan bijdragen aan die goede samenwerking. Als uw werkgever iedere opnieuw op zoek moet naar een ander schoonmaakbedrijf, omdat de schoonmakers niet meer willen komen of omdat targets niet worden gehaald door de schoonmaak, dan is het wellicht tijd om anders met elkaar om te gaan.

Schoonmaakwerk is mensenwerk

Respect tijdens het werk komt van meerdere kanten. Het mensenwerk op de werkvloer dat door schoonmakers wordt gedaan, draagt bij aan een prettige werkomgeving. Als dit wordt gewaardeerd met respect en vriendelijkheid, dan is de kans heel groot, dat dit wordt beantwoord. Schoonmaakbedrijven doen er veel aan om te zorgen dat de medewerkers met plezier naar het werk kunnen. Goed personeel is immers van levensbelang voor ieder bedrijf. Door het schoonmaakwerk te waarderen en dit ook te benoemen wordt de basis gelegd voor een prima samenwerking tussen schoonmakers, hun werkgevers en de opdrachtgevers voor de schoonmaak.

Hoe kunt u bijdragen aan prettig verlopend schoonmaakwerk?

Een paar eenvoudige tips kunnen al het verschil maken bij de totstandbrenging van een prettige werkomgeving:

  • Zeg elkaar gedag en maak een praatje als er tijd voor is
  • Besef dat iemand die geen Nederlands beheerst niet per definitie dom is
  • Vriendelijkheid kost niets en levert veel op
  • Houdt zelf een werkomgeving ook netjes. Dat scheelt tijd
  • Laat merken als u de schoonmaak waardeert

Schoonmaakwerk is mensenwerk. Meer voorbeelden nodig?

Het mensenwerk dat wordt gewaardeerd door de werkgever van schoonmakers is niet bij alle schoonmaakbedrijven een thema. Schoonmaakbedrijven die hier wel tijd en aandacht aan besteden blijken over personeel te beschikken dat langer blijft en beter functioneert. Verschillende schoonmaakbedrijven leggen hun visie en werkwijze nadrukkelijk aan opdrachtgevers uit. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Schoonmaakbedrijf Waalre. Dit schoonmaakbedrijf nabij Eindhoven vertelt u graag meer.