Vijf tips om aan rijlessen te beginnen

Vijf tips om aan rijlessen te beginnen

Steeds meer jongeren rijden auto

Sinds 2015 mogen jongeren vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen en van vanaf hun 17e jaar het praktijkexamen in autorijden afleggen. Slagen zij hiervoor, dan mogen zij de weg op. Pas vanaf hun 18e levensjaar mogen zij dit zelfstandig doen; daarvoor moet er een begeleider mee. Deze opzet valt onder de naam ‘2toDrive’. Het plan is 2toDrive op te nemen in de wet. Dit zal in werking gaan op 31 oktober 2017, omdat hier traditioneel een lang traject aan vooraf gaat. Dit brengt wel wat risico’s met zich mee, want als die datum niet gehaald wordt, dan zouden de rijlessen van jongeren onder de 18 die dan aan het lessen zijn, stopgezet moeten worden. Dat is natuurlijk niet zo fijn. Desalniettemin is het vroegtijdig rijles nemen ontzettend populair. Bijna één op de tien minderjarigen is in het bezit van een rijbewijs. En dat is ook heel goed te begrijpen! Lees nu hoe dit roze papiertje ook jouw leven kan veranderen.

De juiste rijlessen spitsen zich toe op wat jij nodig hebt

Iedereen voelt vaak wel een beetje spanning als het gaat om rijlessen. Durf ik het wel? Rijd ik niet te hard, of te zacht? Kan ik het overzicht wel houden? Gelukkig zijn er voldoende rijscholen die tijdens de rijles precies aanvoelen waar jouw probleempunten liggen. Probeer het anders gewoon eens een keer. Als je alleen al een paar rijlessen hebt gevolgd, voel je snel genoeg aan of dit iets voor jou is of niet. Of vraag aan wat vrienden of vriendinnen die al een rijbewijs hebben waar zij rijlessen gehad hebben en wat zij van autorijden vinden. Zij zullen jou geheid vertellen dat het hun wereld letterlijk en figuurlijk verbreedt. Twijfel je nog? Dan geef ik je graag wat redenen om te gaan lessen!

Vijf tips om rijlessen te nemen

Als je niet zeker weet of autorijden iets voor jou is, dan helpen deze tips je misschien:

  • Dankzij rijlessen kun je je rijbewijs halen: beeld je de vrijheid en mobiliteit eens in!
  • Het is een belangrijke stap naar volwassenheid: je kunt letterlijk je eigen weg bepalen
  • Je krijgt een duidelijker beeld van Nederland e.o.: wat ligt waar en hoe kom ik daar?
  • Je kunt eindelijk je vrienden eens ‘terugbetalen’ voor al hun geBOB: ben zelf eens de BOB!
  • Rijles is gewoon ontzettend leuk: kun je eindelijk zelfstandig de McDrive eens pakken!

Er is een rijschool voor iedereen

Kortom, rijles is gewoon superleuk en ontzettend handig. Wil jij niet het risico lopen dat jouw rijlessen straks stopgezet worden, omdat 2toDrive niet op tijd als wet is opgenomen? Kies dan nu snel een juiste rijschool. Er zijn er genoeg! Heel veel plezier met jouw rijlessen!