Werkt mediteren nou echt?

Werkt mediteren nou echt?

Is een meditatie cursus zweverig of zalig?

Mediteren is ontzettend populair. Je kent vast wel iemand die elke ochtend even een uur mediteert. Of die even een kwartiertje haar of zijn werk neerlegt om daarna weer helemaal mindful verder te kunnen gaan. Nu zijn er ook specifieke momenten wanneer meditatie juist uitkomst biedt. Zoals voor een toets, voor een moeilijk gesprek of voor activiteiten die als angstig ervaren kunnen worden. Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten dat er sinds kort een meditatie cursus gegeven wordt in vliegtuigen.

Al zwevend in de lucht een meditatie cursus volgen

Een meditatie cursus is niet zweverig, wordt door aanhangers gesteld. Toch wordt meditatie sinds kort wel degelijk op grote hoogte beoefend. Air France heeft maar liefst twaalf verschillende meditatieprogramma’s op hun videoschermboord toegevoegd. Zes voor volwassenen en zes voor kinderen. De meditatie cursussen zijn te volgen in alle reisklassen. Na een kleine test van deze luchtvaartmaatschappij bleek maar liefst een kleine 90% de programma’s rustgevend te hebben gevonden. Voor hen had de meditatie cursus de ervaring en het comfort van de reis aanmerkelijk verbeterd.

Wanneer is een meditatie cursus handig?

Elk mens draagt onbewust allerlei overtuigingen en oordelen over onszelf, anderen en de wereld met zich mee. Omdat niet alle overtuigingen feiten zijn, kunnen ze jouw zelf- of wereldbeeld nadelig beïnvloeden. Nemen nare gedachten de overhand? Dan kan je hoofd overstuur raken, je lichaam en geest kunnen uit balans raken en de negatieve overtuigingen en oordelen die je hebt, worden alleen maar sterker. In zo’n geval is het erg verstandig een meditatie cursus te volgen.

Volg ook een meditatie cursus

Wil jij ook, zonder dat je persé in een vliegtuig hoeft te zitten, een cursus mediteren volgen? Heel verstandig. Meditatie is de sleutel tot zelfontplooiing. Door dagelijks slechts 15 minuten te mediteren, kun je je leven en functioneren al aanzienlijk verbeteren. Tijdens zo’n cursus leer je onder andere:

  • Omgaan met emoties en stress
  • Mindfulness en aandachtstraining
  • Eigen energie opladen en zuiveren
  • Ontspanning en actieve inspanning
  • Communicatie en assertiviteitstraining

Een cursus mediteren is voor iedereen geschikt. Zolang je bereid bent te leren, open staat voor nieuwe dingen en geduldig bent, is er ruimte en mogelijkheid genoeg om opnieuw te beginnen en/of te groeien.

Meld je aan voor een meditatie cursus

Heb jij interesse in een meditatie cursus? Zoek dan rond of er in jouw regio een interessante cursus te volgen is. Je zult ontdekken dat een meditatie cursus, of het nou in een vliegtuig is of met beide benen op de grond, ontzettend veel nut heeft.