Virtueel de wereld veroveren

Virtueel de wereld veroveren

Steeds meer jonge bedrijven die werken zonder kantoor

Werken zonder kantoor, kan dat? Ja, dat kan, en steeds meer jonge bedrijven kiezen ervoor om te werken zonder kantoor. Zij werken met een mondiaal verspreid team. Het is ook nog eens een effectieve manier om de wereldmarkt te veroveren. Het lijkt erop dat het kantoorpand zijn langste tijd heeft gehad. Bij de uitdagers op de wereldmarkt werken medewerkers vanuit huis of vanaf een flexplek. Het overleg vindt plaats door een videochat. Hiermee verwelkomen de jonge bedrijven het virtuele werken.

Veel jonge bedrijven gaan snel internationaal

De hoofdredenen dat veel jonge bedrijven verspreid werken, is dat klanten wereldwijd te vinden zijn. Dit geld ook voor de medewerkers die voor het bedrijf werken. Internationaal werken vraagt om flexibele werkplekken en een virtual office. Medewerkers kunnen zelf bepalen vanaf welke plek zij werken. Dit zorgt ook voor een betere productiviteit omdat medewerkers op een plek kunnen werken waar zij zich prettig voelen.

Een bedrijf starten zonder fysiek kantoor

Veel digitale bedrijven zijn begonnen met ondernemen zonder een fysiek kantoor. Zij starten het bedrijf op vanuit huis. Ook kijken zij bij een keuze voor werknemers niet naar de locatie waar zij wonen maar meer naar de kwaliteiten van de kandidaat. Door vanaf het begin te kiezen voor een virtual office worden grote investeringskosten voor een pand vermeden.

Zorg voor een goede taakverdeling

Wanneer u kiest voor een virtual office met medewerkers verspreid over de wereld, is een goede taakverdeling zeer belangrijk. Laat het Nederlandse team zich bijvoorbeeld richten op de marketing tak en het team in Berlijn op de backoffice. Door een goede taakverdeling zal het bedrijf functioneren als een collectief dat resultaten boekt. Maar eens in de zoveel tijd is het ook noodzakelijk om te vergaderen. Dankzij video chat en andere middelen kunt u met uw team dat verspreid is over de wereld vergaderen.

De balans vinden tussen contacturen en zelfstandigheid

Wanneer u kiest voor een virtual office met medewerkers verspreid over de hele wereld is balans belangrijk. De balans vinden tussen contacturen en zelfstandigheid vereist een goede bedrijfsvoering en overzicht. Een virtual office brengt veel voordelen met zich mee. Denk alleen al aan hoeveel onkosten het u scheelt als u geen fysiek kantoorgebouw heeft. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een virtueel kantoor? Verdiep u dan in de mogelijkheden van een virtueel kantoor voor uw bedrijf.