Een straatverbod kan uitkomst bieden bij overlast
Overlast? Kies voor een straatverbod
Een straatverbod opleggen is dé oplossing als u zich bedreigd of geïntimideerd voelt. Ook kan een straatverbod ervoor zorgen dat vervelende confrontaties uitblijven en situaties niet escaleren. Heeft u last van een vervelende ex of bijvoorbeeld een stalker? Dan kan een straatverbod uitkomst bieden. Maar wat zijn precies de regels van een straatverbod? En wat gebeurt er als deze overtreden worden? En wanneer mag een straatverbod eigenlijk aangevraagd worden?
Informatie over het aanvragen van een straatverbod
Een straat- of contactverbod wordt nooit zomaar, zonder goede reden, opgelegd. Een legitieme reden om zo’n straatverbod aan te vragen is bijvoorbeeld als u herhaaldelijk last heeft van ongewenst gedrag van een ander en dit een negatief effect op uw leven en uw welzijn heeft. Denk aan hevige angst, irritatie, stress en wantrouwen. Heeft u last van deze gevoelens? Neem dan contact op met een ervaren en bewezen advocatenkantoor. Zij kunnen u helpen met het snel en correct aanvragen van een straatverbod. Zo hoeft u zich straks niet meer gespannen te voelen in uw woning, onderweg naar werk of als u boodschappen gaat doen.
Verschillende manieren om een straatverbod aan te vragen
U kunt via een kort geding of via het strafrecht een straatverbod aanvragen. Waarvoor u ook kiest, het is verstandig een ervaren advocaat in te schakelen. Zo kan een advocaat contact opnemen met de officier van justitie. Eerstgenoemde zal dan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat deze het straat- en/of contactverbod eist. Een ander voordeel is dat een advocaat u kan helpen bij het opstellen en indienen van een voegingsformulier. Hiermee kunt u een schadevergoeding eisen, ten gevolge van de overlast van de vervelende ex of de stalker. Ga op zoek naar een bewezen advocatenkantoor en laat u begeleiden in het aanvragen van een straatverbod.
Als een straatverbod overtreden wordt
Als een straatverbod overtreden wordt, volgen er hevige sancties. In de eerste plaats is er meestal sprake van een dwangsom, een boete. Bovendien kan de persoon direct verwijderd worden uit het gebied waar hij zich, zonder toestemming, bevindt. Blijken bovenstaande sancties onvoldoende aanmoediging te geven tot naleving van het verbod? Dan kan er altijd nog een lijfsdwang ingezet worden, waarbij de verbreker van het verbod voor enige tijd ingesloten wordt.
Meer weten over een straatverbod?
Wilt u meer weten over een straatverbod? Of voelt u de noodzaak er zelf een aan te vragen voor iemand? Ga dan op zoek naar een ervaren advocatenbureau. Zij helpen u graag aan passend advies en optimale ondersteuning wat betreft een straatverbod aanvragen.