Tips over werken met kunststof en lijm

Tips over werken met kunststof en lijm

Creatief met kunststof

Wil jij weten hoe je op de beste manier kunststof kunt lijmen? Lees dan dit blog. Wij leggen je even kort uit wat kunststof precies is, hoe je dit het beste kunt lijmen en waar je kunststof eigenlijk overal aan kunt lijmen. Is er iets gebroken van kunststof dat je wilt repareren? Of wil je diverse producten, waaronder van kunststof, op de beste manier aan elkaar lijmen? Wij hebben voor elk geval de juiste oplossing. Lees verder en lees onze tips over hoe je het beste kunststof kunt lijmen.

Informatie over kunststof

Als we kunststof technisch willen omschrijven, dan is het ‘een chemische verbinding die door niet-natuurlijke scheikundige processen wordt gemaakt’. Het is opgebouwd uit zeer grote moleculen die ontstaan door synthese van bepaalde grondstoffen. De wat eenvoudigere beschrijving is dat kunststof (thermoplasten) een zeer veelzijdig materiaal is, dat onder invloed van druk en warmte vloeibaar wordt en dan in allerhande leuke vormen kan worden gegoten. Ideaal dus voor creatieve uitspattingen! Is een bestaand product van kunststof gebroken? Of wil je iets moois, nieuws fabriceren van kunststof? In beide gevallen biedt de juiste lijm de uitkomst.

Kunststof lijmen gebeurt in vijf stappen

Kunststof lijmen kan het beste gedaan worden met behulp van industrielijm. Met een goede industrielijm kun je kunststof, in slechts enkele seconden, aan onder andere rubber, metaal, steen, leer of een ander kunststoffen oppervlakte hechten. Doe dit volgens de volgende stappen:

  1. Maak de te lijmen oppervlakken schoon en vet- en stofvrij
  2. Breng een dun laagje lijm aan op één van beide oppervlakken
  3. Druk beide materialen stevig tegen elkaar aan
  4. Verwijder meteen eventuele lijmresten, voordat de lijm hardt
  5. Wacht vervolgens zo’n 8 uur, zodat de lijm optimaal kan uitharden

Waarom wil jij kunststof lijmen?

Kortom, kunststof is prima te lijmen. Zowel op andere kunststoffen producten als op die van een compleet ander materiaal. Wat is jouw reden waarom jij kunststof wilt lijmen? Een ‘gewone’ reparatie van iets? Of ga je creatief aan de slag? Post in dat laatste geval jouw creaties op sociale media! Laat zien wat je zoal kunt maken door iets van kunststof correct te lijmen op andere objecten!