Is payroll handig voor ZZP’ers?

Is payroll handig voor ZZP’ers?

Payrollen als ZZP’er: go or no go?

Een belangrijke reden om voor jezelf te beginnen is vaak het kiezen voor flexibiliteit en vrijheid. Niet meer gebonden te moeten zijn aan een baas. Je kiest je eigen opdrachtgevers uit. En je bepaalt zelf welke werkzaamheden je wel en niet wilt doen. Over die werkzaamheden gesproken: als ZZP’er moet je ook je eigen administratie bijhouden. Dit kan behoorlijk lastig en tijdrovend zijn! En dan hebben we het nog niet eens over ondernemersrisico’s, de veranderende wet- en regelgeving en de verschillende verplichtingen, verantwoordelijkheden en verzekeringen gehad. Biedt het uitkomst deze zaken allemaal onder te brengen onder payroll?

Zo werkt payroll bij ZZP’ers

Wil jij jouw loonbetalingen laten regelen door een payrollbureau? Dan ben je als het ware in dienst bij dit bedrijf. Het payrollbureau is zogenoemd jouw juridisch werkgever. Let wel, dit is heel anders dan wanneer je echt in dienst bent bij een onderneming. Je behoudt dus nog steeds die gewenste vrijheid en flexibiliteit. Het grote voordeel van werken onder payroll, is dat jij je niet meer bezig hoeft te houden met de financiële en administratieve zaken. Het payrollbedrijf zorgt ervoor dat je keurig netjes op tijd en volgens de gemaakte afspraken met jouw opdrachtgevers betaald wordt. Bovendien hoef je niet niet meer achter de verzekeringen aan op het gebied van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte. Deze worden voor jou geregeld.

Enkele voordelen op een rij

Wij wijzen je graag nog even op wat mooie voordelen van payrollen voor ZPP’ers. De reden waarom we dit doen, is omdat de laatste tijd zowel payrollen als freelancen niet altijd positief in het nieuws zijn gekomen. Wij draaien dit graag om. Als je het ons vraagt, zien wij alleen maar voordelen in freelancen en payrollen. Het biedt jou namelijk de volgende voordelen:

  • Automatische pensioenopbouw
  • Snelle uitbetaling van gewerkte uren
  • Volledige uitbesteding van de administratie
  • Nooit meer gedoe beginnen het debiteurenbeheer
  • Zorgeloosheid aangaande loonbelasting en sociale premies

Ben jij al overtuigd?

Ga op zoek naar een payrollbureau

Ben jij er inmiddels ook van overtuigd dat werken als ZZP’er en betaald worden via payroll perfect samengaat? Ga dan direct op zoek naar een bewezen en ervaren payrollbureau. Payroll biedt jou namelijk het beste van beide werelden. Je behoudt de vrijheid en flexibiliteit van zelfstandig ondernemerschap, maar je profiteert optimaal van de zekerheden van iemand die in loondienst werkt. Kies ook voor payroll!