Hoe ingrijpend is overstappen op payroll eigenlijk?

Hoe ingrijpend is overstappen op payroll eigenlijk?

Als u overweegt over te stappen op payroll

Overstappen op payroll. U heeft er vast al eens over nagedacht. Wij kwamen erachter dat veel mensen denken dat overstappen op payroll enorm veel gedoe oplevert. Veranderingen in bedrijfsvoering, medewerkers die het er niet mee eens zijn, gehele administratiebestanden die omgezet moeten worden, etc. Maar klopt dit allemaal wel? Wij zochten het voor u uit. In dit blog ontdekt u de waarheid achter hoe moeilijk het is om over te stappen op payroll.

Wees gerust: overstappen is zo gedaan

Als u over wilt stappen op payroll, hoeft er eigenlijk vrij weinig te gebeuren. Ok, eerlijk is eerlijk, dit klinkt natuurlijk wel heel erg makkelijk. U zet immers wel al uw personeel over naar een payrollbureau! Dit bureau functioneert voortaan als de juridisch werkgever van uw personeel. Dat betekent dat het payrollbedrijf de nieuwe arbeidsovereenkomsten opstelt, de personeelsdossiers bijhoudt, de salarissen elke maand uitbetaalt én zorg draagt voor de loonbetaling bij ziekte. Ideaal allemaal dus, maar wat moet er dan allemaal gebeuren, voordat u hier echt van kunt profiteren?

Houd uw bedrijfsgegevens gereed

Na ons onderzoek kwamen we erachter dat een payrollbedrijf eigenlijk niet meer behoeft dan uw bedrijfsgegevens. Dat is, er van uitgaande dat uw bedrijfsgegevens enigszins op orde zijn gehouden, dus helemaal niet zo moeilijk! Een modern payrollbureau overhandigt u waarschijnlijk een document waarin u eenvoudig, al dan niet automatisch, uw bedrijfsgegevens kunt invullen. Deze vult u in en u stuurt het document terug naar het payrollbureau. Zij beheren vanaf dat moment de gehele personeels- en loonadministratie van uw organisatie.

Maar wat verandert er in de dagelijkse gang van zaken?

Ok, het overstappen zelf naar payroll is dus zo geregeld. Maar wat verandert er daarna eigenlijk in de dagelijkse gang van zaken? Wij vroegen het na bij bedrijven die zijn gaan payrollen. Opvallend was dat juist de werknemers geen verschil merkten. Het enige wat voor hen veranderd was, was dat zij voortaan betaald werden door het payrollbureau. Ook moesten de werknemers voortaan ook het payrollbureau inlichten bij ziekte. dat valt dus allemaal wel mee. Let wel, voor de werkgever veranderde er wel het nodige. In positieve zin dan wel! Deze hield namelijk een stuk meer tijd over voor zijn eigen werkzaamheden.

Ook de voordelen van payroll ontdekken?

Wilt u met eigen ogen ontdekken hoe eenvoudig het is om over te stappen op payroll? En wilt u meer weten over de voordelen die het oplevert voor werkgevers en werknemers? Ga dan op zoek naar een ervaren payrollbureau. Zij helpen u graag met het overstappen op payroll!