Wat houdt een woningontruiming precies in?

Wat houdt een woningontruiming precies in?

Woningontruiming: Van A tot Z

Is het tijd voor een woningontruiming? Wat staat u dan allemaal te wachten? Wie moet u hiervoor inschakelen? Moet u zelf nog wat doen met uw spullen? En wat wordt er van u verwacht aangaande de eindschoonmaak? Wij zochten het allemaal voor u uit. In dit blog leest u alles over een woningontruiming. Ontdek direct de werkwijze van een complete woningontruiming, van A tot Z!

De planning van een woningontruiming in vijf stappen samengevat

Moet uw woning ontruimd worden? Dan is het verstandig eerst de volgende stappen uit te voeren, zodat de gehele taak in handen ligt van een professioneel ontruimingsbedrijf:

  1. Schakel een ontruimingsbedrijf in voor een huisbezoek
  2. Dit bedrijf komt dan uw huis opmeten en de inboedel beoordelen
  3. Laat u informeren over de kosten van de ontruiming en de prijzen voor uw meubels
  4. Gaat u hiermee akkoord? Plan dan een afspraak in voor de woningontruiming
  5. Laat de specialisten het werk doen en geniet van een bezemschoon huis

Supersimpel dus. Maar wordt er tijdens de ontruiming nog iets van u verwacht?

Ontdek hoe een woningontruiming plaatsvindt

Staat er een datum en een tijd gepland voor de woningontruiming? Zorg dan dat zowel u als de woningontruimer weten wat er afgesproken is. Gaat u zelf bijvoorbeeld uw spullen al een beetje inpakken? Of draagt u deze taak over aan de specialisten van het ontruimingsbedrijf? Kiest u voor dit laatste geval? Dan hoeft u niets te doen tijdens de woningontruiming. Een ander punt van communicatie is wat er zoal ontruimd of verhuisd moet worden. Wilt u bepaalde spullen meenemen naar uw volgende verblijf? Of mag alles geveild, verkocht of weggegooid worden? Geef dit uitvoerig door aan de ontruimer. Dan weet u zeker dat het ontruimingsbedrijf de woningontruiming volledig naar uw wensen volbrengt.

Maak u niet druk over de eindschoonmaak

Wat vaak verwacht wordt van bewoners als ze vertrekken uit hun huidige huis, of van gasten die hun vakantieverblijf verlaten, is dat ze de eindschoonmaak verzorgen. Als u een ontruimingsbedrijf inschakelt, dan draagt u deze taak automatisch over aan deze specialisten. Ideaal, toch? Zo hoeft u niets anders te doen, dan aan de ontruimers door te geven wat u van hen verwacht. Dat is werkelijk uw enige taak in de ontruiming! Kortom, wij wensen u alvast heel veel succes en ontspanning toe met de woningontruiming!