Zo maak jij jouw veranda zomerklaar

Zo maak jij jouw veranda zomerklaar

Drie tips voor je veranda

De zomer staat alweer voor de deur. Dat betekent: lekker weer naar buiten gaan! Het terras op in de stad, wandelen in het park en uiteraard genieten van je eigen tuin, balkon en veranda. Om deze genietmomenten optimaal te maken, is het van belang je buitenplaats nu al zomerklaar te maken. Daarom in dit blog 3 belangrijke tips, zodat jij straks volledig kunt genieten van jouw veranda verlichting!

Tip 1: Maak van je veranda een verlengstuk van je huis

Een buitenplaats is pas een prettige locatie, als deze je het gevoel van thuis geeft. Daarom de belangrijkste tip: maak je veranda een verlengstuk van je huis. Het ontwerp van een veranda is daar al zeer voor geschikt. De overkapping maakt je woning direct een stukje langer. Daarnaast zorgt het ervoor dat je niet alleen overdag van het heerlijke weer kunt genieten, maar ook ’s avonds. Deze overkapping zorgt namelijk voor een mooi, intiem en beschut plekje. Dus ook als het regent, kun jij door je veranda nog lekker buiten zitten. Maak van je veranda een echt verlengstuk van je huis, door hierop planten en accessoires te zetten die dezelfde kleur en sfeer ademen als de planten en accessoires binnenshuis doen.

Tip 2: Kies voor passende veranda verlichting

In de avond genieten van je veranda kan nog stukken beter, als je je veranda voorziet van geschikte veranda verlichting. Omdat een veranda van verschillende plateaus is voorzien, is de keuze uit lampen in dit geval enorm. Kies je voor een romantische plafonnière? Of wil jij graag gevelverlichting in een hoek, zodat je ‘s avonds nog een goed boek kunt lezen buiten? Een hanglamp geeft ook meteen een prachtige chique sfeer aan je veranda. Helemaal bijzonder is als je op of naast jouw veranda verlichting in de vorm van een lantaarnpaal plaatst. Zo straalt je veranda dankzij de verlichting in één keer enorm veel klasse uit.

Tip 3: Trek je niet te veel aan van de laatste trends

Ok, het lijkt misschien wat vreemd om dit te lezen in een blog met tips over je veranda, maar wij kunnen het niet genoeg onderstrepen: volg niet blindelings alle laatste trends. Wij zien tegenwoordig te veel tuinen die letterlijk uit een magazine of televisieprogramma zijn gehaald. En dat vinden we jammer. Wil jij jouw veranda half overdekt half open hebben? Wat origineel! Heb jij een uitgesproken idee over de veranda verlichting? Ga daar dan gewoon voor! Wil jij jouw volledige veranda bedekken met planten en bloemen? Hoe leuk! Kortom, maak van jouw veranda precies die plek die jij wenst. Inclusief prachtige veranda verlichting uiteraard!