Hoe kies je het juiste all-in-laminaat?

Hoe kies je het juiste all-in-laminaat?

Kies het juiste all-in-laminaat voor je woning

Is een all-in laminaat iets wat je overweegt voor je woonkamer, badkamer of keuken? Dan zijn er natuurlijk veel soorten waar je uit kunt kiezen. Er bestaan ontzettend veel verschillende stijlen, patronen en kleuren. Maar hoe kies je nou het juiste laminaat? En welke vloer past nu het beste bij jouw woning? Om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een aantal handige tips opgesteld. Zo kom je de juiste aandachtspunten te weten om rekening mee te houden. Lees snel verder om erachter te komen welk all-in laminaat het beste is voor jouw woning.

Ontdek de juiste stijl en uitstraling

Voordat je een all-in laminaat kiest, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke stijl je mooi vindt. Heb je een kleine ruimte en wil je deze groter laten lijken? Kies dan niet voor donkere kleuren. Lichte kleuren zoals wit en beige laten je ruimte ruimer lijken. Op deze manier manier creëer je in jouw kleine kamer een ruime uitstraling. Dus wil je erachter komen welke stijl je mooi vindt en welke sfeer je wenst? Doe dan inspiratie op in bijvoorbeeld woonmagazines, lifestyle tv programma’s of Pinterest. Maak eventueel ook een moodboard met verschillende stijlen. Wie weet ligt binnenkort al jouw ideale all-in-laminaat in huis.

Andere keuzes voor het kiezen van het juiste all-in-laminaat

Tijdens het kiezen van een all-in-laminaat vloer kom je voor eindeloos veel keuzes te staan. Niet alleen de uitstraling zoals stijl, kleuren en decor, ook de kwaliteitsklasse is van belang. Zo heeft een woonkamer bijvoorbeeld een andere kwaliteit nodig dan in een slaapkamer. Dit komt doordat er meer wordt gelopen in de woonkamer. Ook in de badkamer houd je weer rekening met andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan een waterbestendige vloer. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook 100% waterbestendig all-in-laminaat.

Het volledige totaalplaatje voor je woning

Als je een vloer van laminaat uitkiest, is het ook belangrijk om rekening te houden met het totaalplaatje. Heb je bijvoorbeeld huisdieren of kinderen? Dan wil je natuurlijk een onderhoudsvriendelijke vloer. Daarnaast kun je nog rekening houden met het leggen van laminaat en een juiste ondervloer. Als je wilt dat jouw vloer nauwkeurig wordt gelegd, raden we je aan om hiervoor een expert in te schakelen. Zo weet je zeker dat je langdurig kunt genieten van je vloer. Kom je er niet helemaal uit qua keuzes? Benader dan een ervaren expert op het gebied van all-in-laminaat.