De voor- en nadelen van een spanplafond

De voor- en nadelen van een spanplafond

Een geheel eigen sfeer met spanplafonds

Wenst u een spanplafond te laten installeren? De juiste verlichting geeft uw huis een geheel eigen sfeer. Doordat LED verlichting haar intrede heeft gedaan, wordt deze verlichting in steeds meer materialen toegepast. Zo ook in spanplafonds. Echter is het belangrijk hier een gedegen keuze in te maken. Lees dit blog en kom meer weten over de voor- en nadelen van spanplafonds.

Spanplafonds steeds populairder

Het spanplafond wordt steeds populairder en komt in diverse interieur stijlen terug. Een spanplafond betreft een verlaagd deel van het originele plafond. Hierbij wordt de verlichting op een prachtige manier weggewerkt. Een spanplafond bestaat uit een frame met een lichtgewicht plafonddoek . Dit doek staat tevens bekend als een membraan. Met een spanplafond krijgt uw woning in korte tijd een chique uitstraling voor relatief weinig geld. Ook op muren als muurdecoratie of op losse panelen zijn spanplafonds perfect te gebruiken.

Spanplafonds bieden vele voordelen

Het aanschaffen van een spanplafond brengt vele voordelen met zich mee. Het installeren kan al vanaf een scherpe prijs en het spanplafond behoeft na de installatie praktisch geen onderhoud meer. Een spanplafond biedt daarbij vele mogelijkheden in design en ontwerp. Ook is het mogelijk zelf een ontwerp van het doek of omlijsting aan te dragen als idee. Plaats de verlichting achter het doek voor een sprankelend effect. Bij spanplafonds wordt het doek strak achter het plafond gesponnen. Zo ‘verdwijnt’ het oorspronkelijke plafond als het ware. U hoeft niet bang te zijn dat u naden en bevestigingen ziet op uw spanplafond, want deze zijn geheel weggewerkt. Zo oogt het geheel rustig en vlak.

Schakel altijd een expert in

Zijn er dan ook nadelen aan spanplafonds? Of er nadelen zijn, is puur afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer u spanplafonds van mindere kwaliteit kiest, zullen hier sneller problemen mee ontstaan in de toekomst. Ook is de brandveiligheid hierbij minder. Schakel om die redenen altijd een expert in wanneer u een spanplafond aan wilt schaffen. Wanneer u eenmaal het spanplafond geïnstalleerd heeft, dient u er rekening mee te houden dat deze niet gemakkelijk mee aan te passen is. Kies uw spanplafond dan ook weloverwogen.

Stap over op een spanplafond

Wenst u over te stappen op een spanplafond? Benader een specialist en vraag om de vele mogelijkheden voor uw woning. Laat uw spanplafond geheel op maat maken!