Inbraak voorkomen? Lees onze tips in dit blog

Inbraak voorkomen? Lees onze tips in dit blog

Meta (156 tekens): Bent u benieuwd naar wat u het beste kunt doen om inbraak te voorkomen? Lees in dit blog meer over de manieren om inbrekers te weren uit uw huis of kantoor.

Nieuwe technieken zorgen voor nieuwe oplossingen

Het geeft een onveilig gevoel als u weet dat er bij u makkelijk kan worden ingebroken. Inbrekers hoeven tegenwoordig allang niet meer beroepsprofessionals te zijn: zelfs zogeheten gelegenheidsinbrekers proberen regelmatig een woning binnen te dringen. Hierbij gebruiken zij steeds nieuwe technieken en meer creativiteit dan vroeger het geval was. Hoewel het een uitdaging is om deze zorgelijke ontwikkeling constant voor te blijven, kunt u altijd terugvallen op een goede inbraakbeveiliging van professionele slotenmakers.

Beveilig uw ramen en deuren

Ramen en deuren zijn de meest voorkomende ingangen waardoor inbrekers naar binnen kunnen komen. Bijvoorbeeld als u uw achterdeur niet op slot heeft gedraaid. Of denk eens aan een deur naar het balkon: wanneer een inbreker erin slaagt om op het balkon te komen, kan deze daarna wellicht makkelijk binnentreden. Ga voor uzelf goed na of alle ramen en deuren in uw woning voldoende beveiligd zijn middels hang- en sluitwerk. Overweeg bijvoorbeeld om naast een slot ook dievenklauwen of een haak op uw raam of deur te installeren.

Ook op kantoor is beveiliging essentieel

Niet alleen thuis is de kans aanwezig dat uw persoonlijke bezittingen ongevraagd worden meegenomen door inbrekers. De mogelijkheid bestaat ook dat dieven uw kantoorpand binnendringen. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld dure apparatuur als computers, telefoons, tablets of andere producten meenemen. Maar denk ook aan gegevens waarvan de waarde ontzettend hoog is, zoals een verzameling van identiteitsgegevens of andere privacygevoelige informatie. Sta daarom ook op kantoor stil bij de mogelijkheden die geboefte heeft om uw pand binnen te geraken.

Houd inbrekers op afstand

Met bepaalde technieken kunt u inbrekers afschrikken en daarmee op afstand van uw huis houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apparatuur die hoge geluidsgolven uitzendt bij beweging voor diens sensor. Onschuldige passanten zullen dit niet als irritant ondervinden omdat zij zo weer weg zijn uit de straal waarin dit hoorbaar is. Wanneer een dief probeert uw huis binnen te komen, zal deze zich wel voor langere periode in deze straal bevinden en dus last hebben van een hoge piep in de oren. Een combinatie met automatisch aanspringende buitenlampen kan een preventieve werking hebben.

Overweeg camerabeveiliging

U kunt er ook voor kiezen om te investeren in camerabeveiliging. Zo kunt u – mocht er wat aan de hand zijn – live of achteraf de beelden bekijken en informatie inwinnen over het uiterlijk en de manier van handelen van het geboefte. Eventueel kunt u deze informatie doorspelen naar instanties zoals de politie om sneller de dader te achterhalen.

Win advies in over maatregelen tegen inbraak

Slotenmakers geven dikwijls nuttig advies omtrent inbraakbeveiliging. We raden daarom ook aan om op zoek te gaan naar een slotenmaker bij u in de buurt. Deze is gespecialiseerd in het beveiligen van uw huis en kan u helpen wanneer er toch een inbraak heeft plaatsgevonden.