Landelijke buitenlampen sfeervol en functioneel

Landelijke buitenlampen sfeervol en functioneel

Landelijke buitenlampen staan prachtig in een tuin met een landelijke of klassieke stijl. Ook als u uw tuin heeft ingericht met wat planten, klinkertjes en andere accessoires is landelijke tuinverlichting een prima idee. Twijfelt u nog of u landelijke verlichting in uw tuin wilt? Wij hebben 4 redenen voor u opgesomd waarom klassieke of landelijke tuinverlichting echt onmisbaar is.

Landelijke buitenlampen hebben een natuurlijk karakter. Ze hebben een sfeervolle en warme uitstraling. Vaak heeft een lamp een natuurlijke kleur of een aardetint, zoals wit, bruin, zwart of grijs. Een groot voordeel van deze kleuren is dat u een lamp dan makkelijk kunt combineren met de overige kleuren in uw tuin. Een bruine of zwarte lantaarn of wandlamp past bijvoorbeeld goed tegen een grijze of lichtbruine buitenmuur.

1. Landelijke buitenlampen brengen sfeer

Landelijke buitenlampen zorgen direct voor meer sfeer in uw klassieke tuin. Dit is dan ook de belangrijkste reden om te kiezen voor buitenlampen. Een donkere tuin of een tuin die is verlicht met een felle lamp werkt niet echt uitnodigend. U gaat er dan minder snel zitten. U bepaalt zelf welke sfeer u in uw tuin wilt. Zo kunt u voor het terras kiezen voor een subtiele lichtbron. En met een aantal spotlight maakt u van dat mooie plekje in uw tuin een echte blikvanger. Verder zijn tuinlampen ook onmisbaar in de zomer. Hiermee is het mogelijk om tot ’s avonds laat in de tuin te zitten.

2. Buitenverlichting is veiliger

Met goede buitenverlichting ziet u goed waar u loopt. U loopt dan niet het risico om over een opstapje te struikelen. Buitenlampen beschermen uw woning ook nog eens goed tegen inbraken.

4. Landelijke buitenlampen zijn eenvoudig om te installeren

Het installeren van landelijke buitenlampen is geen moeilijke klus. Als u kiest voor buitenverlichting met een lage spanning (12 volt), kunt u deze heel eenvoudig zelf aanleggen. Vaak kunt u kiezen voor buitenlampen met een voltage van 12 volt. Dit is ook voldoende om een deel van uw tuin goed te verlichten.

5. Het sluit aan op de stijl van uw tuin

Heeft u een tuin in een landelijke stijl? Dan passen landelijke buitenlampen hier natuurlijk perfect bij. De verlichting sluit dan helemaal aan op de inrichting van uw tuin. Op het gebied van landelijke buitenverlichting zijn er diverse mogelijkheden. Hierdoor zijn er altijd wel buitenlampen verkrijgbaar die bij uw tuin passen.