Voordelen van zakelijke LED-verlichting

Voordelen van zakelijke LED-verlichting

Overstappen op zakelijke LED-verlichting: waarom?

Zakelijke ondernemingen zoals kantoren en magazijnen, winkels en bedrijfspanden beschikken vaak nog over conventionele verlichting. Dit soort verlichting behelst de gloeilampen en TL-verlichting. Tegenwoordig krijgen veel mensen bij het horen van deze namen al een negatief beeld. En dat is niet ongegrond. Niet zelden zijn deze lampen namelijk niet energiezuinig en milieuvriendelijk genoeg. Er is namelijk een richtlijn voor de toekomst. Vanaf 2023 moeten kantoorpanden namelijk minimaal aan energielabel C voldoen. Bedrijven zijn een grootgebruiker van verlichting en hebben daarom een functie als rolmodel. Maar collega’s en bezoekers aansporen om over te stappen op zuinigere verlichting is niet het enige: deze bedrijven zouden zelf ook hun bijdrage moeten leveren in de (inter)nationale milieu- en klimaatdoelstellingen. Samen met gespecialiseerde experts kunnen de verlichtingsplannen worden opgesteld.

LED-verlichting wint aan populariteit

Helaas is in vele werkplaatsen en magazijnen nog steeds veel conventionele verlichting te vinden. En ook nog niet alle winkels en kantoren zijn reeds overgestapt op LED-verlichting. Het is deels te verklaren door het feit dat een totale verandering naar zuinige LED-verlichting tijdrovend is en vooral financieel een enorme impact heeft. Toch mag dit geen reden zijn om niet uiteindelijk over te stappen op LED-verlichting. Verwacht wordt dat op den duur overal LED-verlichting geïnstalleerd zal worden. Zeker nu de LED-verlichting aan populariteit toeneemt in een tijd van milieubewustheid en financiële bewustzijn.

Welke voordelen ondervindt uw bedrijf aan zakelijke LED-verlichting?

Draagt u graag een steentje bij aan het milieu door een investering te doen in duurzame en energiezuinige verlichting? Dit is altijd goed nieuws: of u dit nu uit principiële beweegredenen doet, of omdat uw bedrijf nog niet voldoet aan de voor 2023 opgestelde richtlijnen van de eisen van energielabel C. Heeft u in de planning staan om een expert in zakelijke LED-verlichting de verlichting in uw kantoor of werkplaats te laten verwisselen? Dan heeft u veel kans dat u profiteert van een van de volgende voordelen:

  • Wel vier tot zes keer langere levensduur van uw lampen
  • Milieuvriendelijke verlichting
  • Meer licht voor uw wattagegebruik
  • Concentratieverhogende werking van het licht
  • Een besparing van tientallen procenten op uw energieverbruik

Recyclen van oude lampen en armaturen is verplicht

We hopen dat u na het lezen van dit blog nog meer gemotiveerd bent om de overstap te maken naar LED-verlichting. Hierbij willen we nog wel even een aanwijzing meegeven. Denk goed na over de bestemming van uw oude lampen en armaturen. Het is namelijk verplicht om deze te recyclen. Een gediplomeerde verwerker hiervan helpt u hierbij uit de band. Doorgaans zal deze 95% van de verouderde verlichtingsmaterialen kunnen klaarmaken voor hergebruik. Hiervan gebruik maken is daarom ook een goede raad.