Stinkend toilet? Zo kom je er vanaf!

Stinkend toilet? Zo kom je er vanaf!

Last van een stinkende wc? Met deze tips los je het op

Hangt er een onaangenaam luchtje in je huis? Er is een grote kans dat dat komt door je toilet. Natuurlijk wil je graag dat je huis lekker ruikt. In dit blog helpen wij je met een aantal tips om ervoor te zorgen dat in je toilet weer een lekker geurtje hangt. Lukt het niet om de oorzaak van de stank op te sporen? Schakel dan de hulp in van een betrouwbare professional.

Tip 1: Houd het toilet goed schoon

Dit is de meest logische tip maar het moet toch even gezegd worden: een vies toilet ruikt niet fris. Reinig je wc daarom regelmatig met schoonmaakmiddelen en hang eventueel een lekker geurend toiletblokje in de wc-pot. Verder kun je geurkaarsen branden of geurstokjes neerzetten.

Tip 2: Gebruik schoonmaakazijn of Biotex

Hangt er na het poetsen nog steeds een onprettige geur in de wc? Dan is er misschien urine in de voegen getrokken. Geen nood! Dit los je op met een sopje met schoonmaakazijn of Biotex. Even goed schrobben en de nare geur zal verdwijnen. Vergeet niet om de voegen naderhand goed na te spoelen met heet water. Let op: maak je wc niet schoon met bleek, wist je dat bleek de urinegeur juist versterkt?

Tip 3: Giet cola door het toilet

Het klinkt misschien een beetje raar, maar een beetje cola doet wonderen bij nare geurtjes! Giet een halve liter cola door het toilet en laat deze minimaal twee uur intrekken. Schrob je wc hierna flink met een toiletborstel en je zult zien dat de stinkende aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Schakel een expert in!

Je wilt natuurlijk graag dat het kleinste kamertje in je huis altijd fris ruikt. Wanneer je huis niet lekker ruikt dan is er een grote kans dat er een probleem is met het riool. Wacht in dat geval niet te lang en schakel snel de hulp in van een professional. Een goede expert hanteert een scherp tarief, heeft veel ervaring en kan snel de oorzaak van de stank opsporen en verhelpen. Op internet vindt je vast een geschikte expert bij jou in de buurt!