Eurovisie Songfestival menu bij Gastrobar Hartig in Rotterdam

Eurovisie Songfestival menu bij Gastrobar Hartig in Rotterdam

Proef de songfestival sfeer in Rotterdam

In mei 2020 staat Rotterdam geheel in het teken van het Eurovisie Songfestival dat in Rotterdam Ahoy georganiseerd wordt. Dit muziekspektakel dat de gemoederen in Nederland al een poosje bezighoudt heeft geleid tot tal van leuke en interessante initiatieven. Ook op culinair gebied. Zo zijn er diverse restaurants in Rotterdam die speciaal voor de gelegenheid een Eurovisie Songfestival menu hebben samengesteld. Reken maar dat die veel bezoekers zullen trekken. De hele Europese songfestival familie zoekt elkaar op tussen 4 en 18 mei. Ook gaan ze graag samen eten in een leuk restaurant in Rotterdam. Voor wie iets leuks zoekt geven we een tip voor uit eten tijdens Eurovisie songfestival Rotterdam.

Onvergetelijke sfeer in Rotterdam

Het Songfestival moet nog beginnen, maar we kunnen op voorhand wel stellen dat de sfeer in de havenstad Rotterdam onvergetelijk zal zijn. Zodra de grote internationale songfestival familie neerstrijkt in de stad waar op dat moment alle ogen op gericht zijn, wordt het één groot feest. En dat twee weken lang. In aanloop naar het festival, van 8 tot en met 16 mei, zijn overal in de stad clubavonden, concerten en meezingfeesten. Op de Binnenrotte in Rotterdam komt een gratis toegankelijk Eurovision Village. Dit festivalterrein biedt podium aan diverse artiesten van het Eurovision Songfestival, nieuw talent en gevestigde namen uit stad en land. De officiële afterparty’s vinden plaats in de Maassilo. De voormalige graansilo wordt zelf omgetoverd tot Euroclub.

Alle cafés en restaurants doen mee

Wie van het Songfestival houdt, doet natuurlijk mee aan dit feest. Diverse kroegen en restaurants in Rotterdam hebben speciaal voor de gelegenheid leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je bij Gastrobar Hartig in Rotterdam terecht voor het speciale Songfestival Menu. Tijdens het songfestival biedt Gastrobar Hartig op unieke en smakelijke wijze shared lunch en een 5- of 6-gangen diner met diverse Europese gerechten. Hopelijk zit je favoriete land ertussen. Nederland, Noorwegen, Italië en Griekenland zijn in ieder geval vertegenwoordigd. Uit eten in Rotterdam was nog nooit zo leuk als tijdens het Eurovisie Songfestival. And the winner is….!