Minder taxiritten vanwege corona

Minder taxiritten vanwege corona

Flinke klap voor de taxisector

Het coronavirus houdt de wereld nu al maanden in zijn greep. Veel attracties waren lang gesloten en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Veel sectoren in Nederland hebben daardoor een heleboel inkomsten misgelopen. Als taxibedrijf was er ook ineens veel minder werk. Wij vertellen u hier meer over in dit blog.

Bijna geen werk meer voor taxichauffeurs

Inmiddels is het gelukkig weer een beetje bijgetrokken, maar een paar maanden geleden was er als taxi bijna geen werk meer. Het leerlingenvervoer stond stil, net als het luchthavenvervoer en het uitgaansvervoer. Er stonden veel taxi’s ongebruikt thuis omdat er geen klussen meer waren voor de taxichauffeurs. De enige ritten die nog wel doorgingen waren die naar het ziekenhuis, zoals dialyse- en bestralingsvervoer. Het aantal ritten is in totaal met 90 procent gedaald. Dat is een ramp voor de taxibranche.

Andere werkzaamheden voor taxichauffeurs

Toen het personenvervoer voor een groot gedeelte stilstond, moesten taxichauffeurs andere dingen bedenken om toch ritten te kunnen rijden. Zo is een groot aantal taxichauffeurs pakketten gaan vervoeren. Ook waren er hele creatieve ondernemers die bijvoorbeeld met hun auto door de drive-through van verschillende ijssalons reden voor voetgangers en fietsers die zelf geen auto tot hun beschikking hadden, maar toch graag een ijsje wilden. Dit was nodig omdat de ijssalons enkel nog als drive-through open mochten gaan.

Coronamaatregelen in de taxi

Taxibedrijven zetten zoveel mogelijk taxibusjes in, waardoor het mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren tot de passagiers. Verder is het de bedoeling dat de passagiers zoveel mogelijk met de pin betalen, altijd achterin in de taxi plaatsnemen, zelf hun bagage in de kofferbak plaatsen, zelf de taxi deur openen en zelf hun riem omdoen. Passagiers voor wie het bijvoorbeeld niet mogelijk is om zelf de riem om te doen, wordt gevraagd of zij dit door een familielid kunnen laten doen.