Verschillende mogelijkheden in beveiligingscamera’s: welk systeem kiest u?

Verschillende mogelijkheden in beveiligingscamera’s: welk systeem kiest u?

Camerasysteem kopen

Een nieuw camerasysteem kopen waarmee u uw pand goed kunt beveiligen, is zeker niet eenvoudig. Dat komt omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Zo kunt u uw woning of bedrijfspand beveiligen met bijvoorbeeld infrarood camera’s of een draadloze beveiligingscamera. In dit blog vertellen we meer over drie veelvoorkomende soorten beveiligingscamera’s.

IP beveiligingscamera

Tegenwoordig is de IP beveiligingscamera erg populair. De IP camera zet beelden en geluid direct om via de internet connectie. Dat betekent dat u de beelden ook live kunt bekijken via uw computer, of via een app op uw smartphone of tablet. Ook kunnen de beelden eenvoudig opgeslagen worden, en kunnen de beelden, wanneer er verdachte activiteiten gedetecteerd worden, doorgestuurd worden naar een alarmcentrale.

Draadloze beveiligingscamera

Wilt u snel en zonder breekwerk uw pand beveiligen? Dat is mogelijk met een draadloze beveiligingscamera. Wel moet u opletten dat u een draadloze camera van goede kwaliteit koopt. Doet u dat niet, dan is er een kans dat het signaal snel verstoord wordt, dat de beelden onscherp zijn, dat er storingen plaatsvinden of dat de batterijen snel op zijn. Maar wanneer u wel kiest voor een betrouwbare leverancier, dan is een draadloze camera ideaal.

Extra software voor uw camera

Ten slotte zijn er nog modellen die u uit kunt breiden met extra software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om infrarood of ultraviolet licht waar te nemen zodat u ook ‘s nachts heldere beelden kunt maken of die verdachten beelden nog effectiever kunnen registreren, bijvoorbeeld door automatisch in te zoomen.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten beveiligingscamera’s, of wilt u weten welk model het meest geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.