Matras op maat, altijd verstandig

Matras op maat, altijd verstandig

3 lagen, de basis voor een persoonlijk matras

Heeft u moeite met slapen of komt u ‘s ochtends verkreukeld of met pijn in uw rug uit bed? Dan is een goed matras op maat wellicht een verstandig idee voor u. Het is misschien even een investering, maar dan weet u zeker dat u binnenkort van de kleine pijntje en de vermoeidheid verlost bent. Lees hier meer over ons advies.

Wanneer een matras op maat?

Er zijn diverse redenen aanwijsbaar waarom u een matras op maat nodig heeft. Enerzijds kan het bijvoorbeeld met uw lichaamsbouw te maken hebben, anderzijds misschien met uw bed of de plek waar uw matras ligt. Misschien bent u wat kleiner van stuk, of juist wat groter of zwaarder dan gemiddeld. In alle gevallen heeft iemand voor een goede nachtrust en matras op maat nodig. Zeker op de langere termijn heeft u daar veel plezier van.

Wat is een matras op maat precies?

We zeiden het al: een goede nachtrust begint bij een goed matras. Maar wat is nu eigenlijk een ‘matras op maat’ of ‘een persoonlijk matras’. Het feitelijk een matras dat speciaal voor u persoonlijk is samengesteld. Het voordeel hiervan is dat het matras altijd perfect aansluit bij uw slaaphouding en uw slaapwensen voor een betere nachtrust. Het resultaat: geen last meer van pijnlijke schouders, een doof gevoel in uw arm of gewoon niet lekker in bed kunnen liggen. een matras op maat is dus geen standaard matras, waarvan er ergens misschien nog wel 100 dezelfde in een magazijn liggen, maar een matras speciaal voor u!

3 laags matras: basis voor een persoonlijk matras

Een goed matras op maat is een 3 laags matras. Zo’n matras bestaat dus uit 3 lagen: een bodemlaag, een middenlaag en een toplaag. Hieronder staan ze uitgelegd:

  1. Bodemlaag: de bodemlaag van het matras bestaat uit koudschuim. Dit schuim zorgt voor stevigheid van het matras en stabiliteit tijdens het slapen.
  2. Middenlaag: middenlaag wordt speciaal op uw lichaam afgestemd. De laag bestaat uit verschillende zones waar, afhankelijk van wat u nodig heeft, verschillende soorten traagschuim worden geplaatst. Elke zone zorgt voor ondersteuning voor verschillende delen van uw lichaam, met als resultaat voor elk deel van uw lichaam de beste ondersteuning.
  3. Toplaag: de toplaag bestaat uit visco elastisch traagschuim. Dit vormt volledig naar uw lichaam, waardoor de wervelkolom altijd in een natuurlijke positie blijft.

Matras op maat kopen

Nu u weet hoe een goed matras op maat opgebouwd moet zijn, kunt u in elke beddenspeciaalzaak op zoek gaan het beste matras voor u en dit eventueel op maat laten maken. Wat zijn uw ervaringen met bedden en matrassen? Deel ze met ons via het contactformulier op onze website.