Verschillende manieren om in vastgoed te investeren

Verschillende manieren om in vastgoed te investeren

Beginnen met vastgoed financieren

Bent u van plan om vastgoed te financieren? Wist u al dat er veel verschillende vastgoed financiering mogelijkheden zijn? Daarom is het belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen. U moet immers weten welke mogelijkheid het beste bij uw situatie past. Wij vertellen in dit blog alvast kort wat meer.

De ‘standaard’ weg

Op het gebied van vastgoed investeren is er zeker een meest gangbare weg. Het belangrijkste bij investeren via deze weg, is dat u er flink wat geld voor in moet leggen. Wanneer u genoeg geld beschikbaar heeft, is een aanvraag bij de bank in veel gevallen in een mum van tijd geregeld. Bovendien staat er bij de bank altijd iemand voor u klaar die u verder helpt met vastgoedfinanciering. U weet dan ook dat u een betrouwbare partner inschakelt. Standaard vastgoed beleggen is een methode die relatief weinig risico meebrengt, omdat het allemaal uw eigen geld is, en u niet afhankelijk bent van anderen. Let er dus wel op dat het flink wat gaat kosten.

Gezamenlijk investeren

Een slim alternatief, en een manier waarop u kunt investeren met minder geld, is door te kiezen voor gezamenlijk investeren. Dat kan bijvoorbeeld met familie, of iemand anders die u volledig vertrouwt. Dat is overigens wel een voorwaarde, en we adviseren om alles zwart op wit te zetten. Heeft u niemand die u genoeg vertrouwt om samen vastgoed te investeren, maar wilt u wel beleggen met een kleiner bedrag? Dan is crowdfunding een goed alternatief. Hierbij gaan een grote groep particulieren en bedrijven met kleine bedragen investeren in vastgoed. Het belangrijkste hiervoor is dat u kiest voor een betrouwbare organisatie die crowdfunding mogelijk maakt. Heeft u dit gedaan? Dan is investeren via crowdfunding een optie met weinig risico, en het kan al vanaf €500,-.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, of advies welke optie voor uw situatie het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.