Welke vloeren kunt u zelf leggen, en welke moet u aan een specialist overlaten?

Welke vloeren kunt u zelf leggen, en welke moet u aan een specialist overlaten?

Vloeren zelf leggen?

Wanneer u een nieuwe vloer in uw woning wilt, kunt u ervoor kiezen om hem zelf te leggen, maar u kunt hiervoor ook een legservice inschakelen. Dan wordt de vloer gelegd door een specialist met ervaring. In dit blog leest u meer over de voordelen van een legservice tegenover het zelf leggen van de vloer, en welke vloeren prima geschikt zijn om zelf te leggen, en welke u beter aan de specialist over kunt laten.

Voordelen van een vloer laten leggen

Ongeacht het type vloer dat u wilt leggen, er zijn altijd standaard voordelen wanneer u een legservice inschakelt. Die voordelen zijn:

  • u bent er zelf geen tijd mee kwijt
  • u krijgt garantie op de werkzaamheden die verricht worden, wat betekent dat u zeker bent dat het altijd goed gebeurd
  • een vakman geeft u (vrijblijvend) advies over alle mogelijkheden
  • door ervaring op het gebied van vloeren leggen weet de specialist precies hoe hij of zij te werk moet gaan
  • ook lastige plekken, zoals schuine muren of kleine gangetjes, worden netjes gelegd

Parketvloer

Het is mogelijk om een parketvloer zelf te leggen. Dat kan op twee manieren, de vloer zwevend leggen of de vloer verlijmen. Let er wel op dat dit erg secuur moet gebeuren, en dat er erg veel tijd in gaat zitten. Wij raden aan om de parketvloer te laten leggen, vooral wanneer u kiest voor bijvoorbeeld visgraat parket of een parketvloer met een ander bijzonder patroon. Een foutje is namelijk snel gemaakt, en dat zult u merken in de kosten.

PVC vloer

Een PVC vloer is over het algemeen goed zelf te leggen. Houdt er echter wel rekening mee dat het erg belangrijk is bij PVC dat u een vlakke ondervloer heeft. Wanneer dit niet het geval is, is het soms nodig om de vloer te egaliseren.

Laminaat leggen

Ook een laminaatvloer kunt u goed zelf leggen. Vooral wanneer het gaat om kliklaminaat. Maar, er zijn bepaalde situaties waarin het verstandiger is om hiervoor een specialist in te schakelen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u scheve muren heeft, maar ook wanneer het gaat om hele lange stukken of grote ruimtes komt er meer bij kijken dan alleen het in elkaar klikken van het laminaat.

Tapijt

Tapijt wordt geleverd in stroken die u zelf netjes naast elkaar moet leggen. Ook moet u de rollen op maat snijden. Het is een klus die u zelf kunt doen, maar u moet wel erg precies te werk gaan om fouten te voorkomen. Met een legservice weet u zeker dat het altijd netjes gebeurd.

Combineren met vloerverwarming

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een vloer zelf te leggen, maar het overlaten aan een legservice betekent flink wat voordelen. Onze tip is overigens om het leggen van de vloer te combineren met het installeren van vloerverwarming. Er zijn bedrijven die dit beide voor u kunnen regelen. Neem contact met ons op, en wij helpen u graag verder.