Geef uw woning een make-over met stenen accenten

Geef uw woning een make-over met stenen accenten

Natuur in huis

Houdt u van de natuur, en zou u het liefst zo veel mogelijk tijd in de buitenlucht doorbrengen? Geef uw woning dan een make-over om het buitengevoel ook in uw inrichting terug te laten komen. Een relatief eenvoudige manier om dit voor elkaar te krijgen, is door creatief aan de slag te gaan met steen. Dat kan op het gebied van meubels en accessoires, maar ook met stenen vloeren en wanden. In dit blog geven we handige tips.

Meubels en accessoires

De eerste manier om steen in uw woning terug te laten komen, is door middel van meubels met stenen accenten. Onze tip is om niet direct te kiezen voor massief gesteente, aangezien dit uw woning er nogal kil uit kan laten zien, maar om te kiezen voor een combinatie van steen met een ander materiaal. Vooral steen met hout is erg trendy, en het zorgt ervoor dat het natuurlijke gevoel in uw woning nog wat versterkt wordt.

Vloeren van buiten naar binnen

U kunt er ook voor kiezen om een stenen vloer te (laten) leggen. U hoeft zich overigens niet te laten beperken tot de woonkamer. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om pebbles te leggen in uw badkamer. Pebbles zijn grote, gladde kiezelstenen. Ze zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, en voelen erg prettig aan wanneer u er met blote voeten overheen loopt. Daarom worden ze ook wel gebruikt in wellnesscentra. Maar ze zijn ook perfect voor in uw badkamer!

Unieke stenen wandbekleding

Ten slotte hebben we nog een erg unieke tip om steen in uw interieur te verwerken: door middel van stenen wandbekleding! Bij een industrieel interieur mag een muur van baksteen bijvoorbeeld niet ontbreken, maar ook kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijk stenen mozaïek. Met wall cladding zijn de stenen heel makkelijk tegen de muur te plaatsen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van steen in uw interieur? Neem dan contact op. Wij geven graag persoonlijke tips voor uw inrichting.