De nieuwe duo dimmer voor LED-lampen

De nieuwe duo dimmer voor LED-lampen

Dimmen met twee verschillende schakelaars

Normaal gesproken kunt u een lamp niet dimmen met twee verschillende schakelaars, omdat hierdoor een conflict in de schakelingen ontstaat. Elke elektricien zal u dan ook vertellen dat u op één stopcontact met twee schakelaars geen twee LED-dimmers kunt installeren. Dankzij innovatieve technologie is dit echter mogelijk met behulp van de nieuwe duo dimmer voor LED-lampen. Deze dimmer wordt gebruikt op locaties waar twee dimmers gemaakt moeten worden uit één wandaansluiting. Meer weten over de duo dimmer? Lees verder!

Verschillende typen schakelaars

Als een lichtschakelaar ‘eenrichtingsverkeer’ is, betekent dit dat het slechts een aan / uit-schakelaar is. Deze schakelaar regelt alleen of het licht aan of uit is. Een wisselschakelaar is een schakelaar die hetzelfde licht bedient, maar vanuit een ander punt. Dit betekent dat de stand van de schakelaar (in- of uitgedrukt) kan afwijken van het effect dat deze heeft, omdat de bijbehorende lamp op twee of meer punten wordt bediend. Een duo dimmer is een schakelaar waarmee twee lampen gedimd kunnen worden.

Hoe werkt de nieuwe duo dimmer?

Een duo dimmer is twee dimmers in één. Zo past een dubbele dimmer in een enkelvoudig afdekraam en een enkele inbouwdoos. Ruimtebesparend, praktisch en vaak goedkoper dan twee losse dimmers. Met een dubbele dimmer kunt u twee lampen dimmen en schakelen met één dimmer. Zo bespaart u ruimte, omdat u niet voor elke lamp apart een schakelaar en een dimmer nodig heeft.

Duo dimmer installeren

Een van de gemakkelijkste manieren om de sfeer van een kamer te verbeteren en energie te besparen, is door een dubbele dimmer te bestellen. U hoeft geen elektricien te zijn om het zelf te kunnen te installeren. Als u een passie heeft voor doe-het-zelf-projecten, weet wat u moet voorbereiden en hoe u het veilig moet doen, komt u al een heel eind. Meer weten? Neem dan contact met ons op!