Welke dakpanelen op een loods plaatsen?

Welke dakpanelen op een loods plaatsen?

Dakpanelen op loods

Door de vele mogelijkheden met een loods en door het grote aantal variaties waarin een loods beschikbaar is, neemt de vraag naar deze handige opslagruimtes enorm toe. Van eenvoudige opslag tot een huis of kantoor, de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar waar bedek je een loods mee? Je kunt tegenwoordig je eigen dak samenstellen met verschillende dakpanelen en dakplaten, al dan niet geïsoleerd en eventueel in combinatie met dakramen. In dit blog meer over de dakbedekking van je loods. Lees verder!

Geïsoleerde dakplaten op uw loods

Een van de meest voorkomende mogelijkheden voor het bekleden van een geïsoleerde loods zijn geïsoleerde dakplaten. Geïsoleerde dakplaten zijn enkel- of dubbelwandige stalen panelen die aan de binnenzijde zijn voorzien van thermisch isolatiemateriaal. Deze dakplaten worden vaak gebruikt als dakbedekking voor loodsen, garages, tuinhuizen, stallen en andere gebouwen waar dakisolatie nodig is. Dit type dakbedekking kan eventueel ook voor woningen worden gebruikt, maar wordt vanwege het industriële karakter minder vaak toegepast.

Andere opties

Welke dakbedekking je ook kiest, de juiste dakbedekking is een ongelooflijk belangrijk aspect bij de samenstelling van een loods. Laat je bij twijfel adviseren door een deskundige. Andere mogelijkheden voor dakbekleding van een loods zijn:

  • Trapezium dakpanelen (geïsoleerd)
  • Dakpanpanelen (geïsoleerd)
  • Lichtdoorlatende panelen
  • Wandbeplating

Belangrijk bij dakbekleding loods

Platte dakpanelen op een geïsoleerde loods kunnen handig zijn, bijvoorbeeld voor het plaatsen van zonnepanelen. Wat veel mensen niet weten, is dat het dak van loodsen nooit helemaal vlak mag zijn. Een helling is altijd vereist. Dit is belangrijk omdat bijvoorbeeld regenwater of smeltwater moet kunnen worden afgevoerd, zodat het dak niet kan bezwijken onder het gewicht van het water. Meer weten over de dakbedekking van je loods? Neem contact met ons op!