Zo worden de kosten van payrolling berekend

Zo worden de kosten van payrolling berekend

De kosten van payroll

Ben jij ondernemer en wil je de hulp inschakelen van een payrollbedrijf? Dat is slim, want het is een ideale manier om tijd en energie te besparen. En als ondernemer weet jij als geen ander: tijd is geld! Een payrollbureau neemt de administratieve werkzaamheden van je over. Ook worden ze verantwoordelijk voor de risico’s en verplichtingen gerelateerd aan het juridisch werkgeverschap. Maar wat zijn de kosten van payrolling eigenlijk? In dit blog vertel ik hoe die berekend worden.

Berekening met omrekenfactor

Om de kosten van payrolling te bepalen, krijg je te maken met een omrekenfactor. Het bruto uurloon van je werknemer is de basis. Die wordt vermenigvuldigd met de omrekenfactor. Deze factor is bij elk payrollbedrijf en voor elke situatie anders. Hij wordt opgebouwd uit verschillende elementen, waaronder het aantal uren dat je werknemer werkt, hoeveel vakantiedagen hij of zij heeft, je cao en het pensioen van de medewerker. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Hierop moet je letten met payrollbedrijven vergelijken

Zoals gezegd is het tarief dat elk payrollbureau hanteert anders. Je moet wel goed opletten. Adverteert een bedrijf met een hele lage omrekenfactor? Dan zit er vaak een addertje onder het gras! Vaak worden bijvoorbeeld veel van de bovengenoemde elementen niet doorgerekend in de omrekenfactor, maar in het bruto uurloon. Of het bedrijf vraagt extra verzekeringen en komt later met limieten en nacalculatie. Vraag altijd een vrijblijvende offerte aan en kies voor een payrollbureau met heldere tarieven!

Kosten besparen met payrolling

Ik heb nu vooral de focus gelegd op de kosten van payroll, maar met payrolling kun je natuurlijk flink op je huidige kosten besparen. Dat gebeurt op verschillende manieren:

  • Je houdt tijd over omdat je zelf geen administratieve werkzaamheden meer hoeft te doen. En tijd is geld!
  • Je hoeft geen aparte administratief medewerker in te huren.
  • Bij een payrollbedrijf profiteer je van collectieve inkoop.
  • Er komen continu nieuwe wetten en regels over bedrijfsadministratie. Hoewel jij niet overal van op de hoogte kunt zijn, kan een payrollbedrijf dat wel. Zo voorkom je boetes!
  • Het payrollbedrijf kan je gratis advies geven over hoe je verder nog op de kosten kunt besparen.

Heb je hulp nodig met het vinden van een betrouwbaar payrollbedrijf? Neem gerust payrolling op, ik help je graag op weg!