Tijdwinst bij laden en lossen

Tijdwinst bij laden en lossen

Zo behaalt u tijdwinst bij laden en lossen

Tijd besparen tijdens laden en lossen

Het laden en lossen van goederen gebeurt in de meeste gevallen nog handmatig. Dat wil zeggen: door mensen die hiervoor in dienst zijn of door de vrachtwagenchauffeur zelf. Dit zorgt vaak voor vertragingen, fouten en andere obstakels die het laden en lossen enorm kunnen vertragen. Een gemiddeld laad- en losproces duurt ongeveer 45 minuten. Is er geen snellere methode om dit proces te volbrengen? Ja dat is er! Met geautomatiseerde systemen wordt het laden en lossen tot 75% versneld. Meer hierover in dit artikel.

Wat zijn geautomatiseerde laad- en lossystemen?

De komst van geautomatiseerde laad- en lossystemen maakt het laad- en losproces een stuk sneller en eenvoudiger. De systemen zijn onder te verdelen in drie typen: Automated Guided Vehicle of AGV-gebaseerde systemen, industriële robots die onafhankelijk kunnen bewegen, one-shot-based systemen die een volledige lading in één keer kunnen laden of lossen en semi-geautomatiseerde systemen, waarbij menselijke interactie nodig is. Welk systeem het beste werkt, hangt af van het soort goederen dat moet worden gelost en geladen, de frequentie van het proces en de capaciteit van het magazijn.

De voordelen

In geautomatiseerde laad- en lossystemen worden goederen getransporteerd via een skatesysteem of een transportbandsysteem, waardoor pallets worden opgetild en getransporteerd door machines. Dit bespaart op verschillende manieren tijd, zoals:

  • Machines maken minder snel fouten dan mensen
  • Machines bewegen zich sneller dan mensen
  • Machines hebben geen last van rugpijn en hebben geen pauze nodig om op adem te komen
  • Er kunnen geen tenen worden gebroken door een container verkeerd te verplaatsen

Zo kunnen de machines hun werk doen zonder remmen en bespaart u veel tijd (en zweet)!

Veel potentie in automatiseringsoplossing

Voor elk type lading en magazijn is er een automatiseringsoplossing. Veel bedrijven zullen dan ook enthousiast zijn over het idee dat het laad- en losproces versneld kan worden. Iets waar tijd echt kostbaar is. Er is veel potentieel in geautomatiseerde laad- en losvoorzieningen die toekomstige verbeteringen in magazijnen en depots kunnen stimuleren! Wilt u meer weten over geautomatiseerde laad- en losvoorzieningen of wilt u zelf een goed voorbeeld delen? Laat dan een bericht achter!