Feiten en fabels over de warmtepomp

Feiten en fabels over de warmtepomp

Hoe zit dat met een warmtepomp?

Overweegt u een warmtepomp aan te schaffen voor uw woning of bedrijf? Dat is vaak een heel goed en duurzaam idee! Als u wat research op internet doet, komt u allerlei ‘feiten’ over de warmtepomp tegen. Maar wat is waar en wat niet? We hebben dat voor u uitgezocht. In dit artikel leest u de meest voorkomende feiten en fabels over warmtepompen!

Een warmtepomp is luidruchtig

Een warmtepomp maakt zeker niet in alle gevallen veel lawaai. Oudere modellen kunnen echter behoorlijk wat geluid produceren, maar inmiddels is de technologie veel verder en zijn we in staat om geruisloze warmtepompen te produceren! Daarnaast gelden vanaf 2020 strengere eisen aan het maximale geluid van warmtepompen met een buitenunit. Deze blijven gelden voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Daarnaast zijn er verschillende methodes ontwikkeld om geluidsoverlast van een warmtepomp te verminderen, zoals een geluidsisolerende behuizing of trillingsdempers. Een warmtepomp hoeft niet per se luidruchtig te zijn: FABEL!

De woning moet goed geïsoleerd zijn

Zoals u wellicht weet, begint de duurzaamheid van uw woning pas echt bij goede isolatie. Voor een optimale werking van een warmtepomp blijkt het noodzakelijk om uw woning goed te isoleren. Helaas is dit niet in alle woningen haalbaar. Daarom kunnen niet alle woningen een warmtepomp installeren. Een woning moet inderdaad goed geïsoleerd zijn voor het optimaal functioneren van een warmtepomp: FEIT!

U bent minstens 50 duizend euro kwijt

We zochten uit hoeveel geld u kwijt bent aan een warmtepomp van topkwaliteit en welke goede beoordelingen krijgt. De meter komt uit op zo’n 20 duizend euro. Heeft u een iets lager budget? Zelfs onder dit bedrag zijn nog warmtepompen beschikbaar. U kunt ook subsidie aanvragen voor het gebruik van een warmtepomp. Dan kost een warmtepomp u nog minder! Dit is dus een FABEL!

Heeft u een warmtepomp en wilt u uw ervaringen over deze feiten en fabels delen? Neem contact op!