Onderhoud van natuursteen keukenblad

Onderhoud van natuursteen keukenblad

Prachtig natuursteen keukenblad in de keuken

Met een mooi natuursteen keukenblad maakt u indruk op iedereen die uw keuken binnenwandelt. Natuurlijk wilt u dat het natuursteen keukenblad lang meegaat. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om het juiste onderhoud aan het keukenblad uit te voeren. In dit blog vertellen wij u hoe u dit kunt doen en wat u moet vermijden om beschadigingen te voorkomen.

Verschillende soorten natuursteen en onderhoud

Een goed onderhouden natuursteen keukenblad geeft uw keuken een luxe uitstraling. Er bestaat niet maar één natuursteen, daarom moet u er zeker van zijn dat u de juiste behandeling uitvoert. Het is verstandig om uw leverancier van tevoren goed te vragen hoe u het onderhoud moet uitvoeren. Zo voorkomt u vervelende beschadigingen.

Vlekkerige vloeistoffen

De meest voorkomende natuursteen keukenbladen zijn gemaakt van graniet, hardsteen, keramiek, marmer of composiet. In al deze soorten natuursteen gaan gemakkelijk vloeistoffen zitten zoals olie of water. Zorg ervoor dat u deze vloeistoffen zo snel mogelijk van uw keukenblad verwijdert. Deze vloeistoffen laten namelijk vervelende vlekken achter. Het beste medicijn tegen vieze en beschadigde keukenbladen is om dagelijks met een schoon vaatdoekje het blad af te nemen.

Gebruik geen sterke schoonmaakmiddelen

Een ding wat zeker is, is dat veel schoonmaakmiddelen een te hoge zuurgraad hebben. Ook moet u van tevoren weten welke afwerking uw natuursteen keukenblad heef: gezoet, gebrand of gepolijst? Hoe dan ook blijft een zachte aanpak het beste. Dit doet u met een zachte zuurvrije zeep en een sponsje. Gebruik nooit de schuurkant van de spons, dit laat krassen achter. Schoonmaken doet u zo:

  • Vul een emmer met lauwwarm water
  • Doe hier een kleine hoeveelheid groene zeep bij
  • Gebruik een zachte spons, maak het aanrecht schoon
  • Laat het kort inwerken
  • Haal een schone doek over het aanrecht en verwijder vocht en zeep

Natuursteen onderhoud uitbesteden

Een natuursteen keukenblad laten onderhouden door een professional is aan te raden, wanneer uw keukenblad niet meer eenvoudig schoon te krijgen is. Wilt u hulp bij het vinden van de juiste expert? Vul dan dit contactformulier in en wij helpen u verder.