De rol van beveiliging in horeca

De rol van beveiliging in horeca

Wat is horeca beveiliging?

Elke horecagelegenheid heeft zijn eigen uitdagingen op het gebied van beveiliging. Horecabeveiliging betekent de beveiliging die nodig is om een horecabedrijf veilig te houden en om incidenten te voorkomen of op te lossen. Hierbij kunt u denken aan beveiliging bij een restaurant of café, maar ook bij een club of kroeg. U raadt het al, bij de laatste twee gaat het sneller mis. Er doen zich bijvoorbeeld situaties voor waarin geweld wordt gebruikt. Horecabeveiliging is noodzakelijk om dit verantwoord en zo snel mogelijk op te lossen. Hier leest u alles over horecabeveiliging!

Wanneer is horeca beveiliging nodig?

Horecabeveiliging is nooit verplicht, maar in veel gevallen wel zeer wenselijk. Ook de gasten die naar een horecagelegenheid gaan, zullen zich een stuk veiliger voelen in aanwezigheid van beveiliging. Zo kan één beveiliger er al voor zorgen dat het niet uit de hand loopt, omdat gasten weten dat ze onder toezicht van de beveiliger geen herrie kunnen schoppen.

Wat doet een beveiliger?

Beveiliging wordt in de horeca vooral ingezet om de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Een horecabeveiliger wordt in de volksmond ook wel portier, uitsmijter of bouncer genoemd. Zo bepaalt de beveiliger in sommige situaties welke gasten wel of niet een locatie mogen betreden. Niet alle beveiligers hebben echter deze functie. In overleg met de werkgever kunt u bepalen in welke vorm en in hoeverre u gebruik wilt maken van horecabeveiliging.

Kwaliteitseisen van horeca beveiliging

U wilt natuurlijk niet dat er zomaar iemand voor de deur van uw horecagelegenheid staat. Wanneer u kiest voor horecabeveiliging, wilt u dat deze van goede kwaliteit is. Alle beveiligers worden daarom meestal gescreend, bijvoorbeeld door de politie. Als een beveiliger recentelijk is veroordeeld voor een misdrijf, zal hij/zij zeker niet kunnen werken. Daarnaast bezit iedere beveiliger het diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker.

Horeca beveiliging huren voor uw horecagelegenheid? Neem dan contact met ons op voor de beste beveiligingsbedrijven!