Draag uw dierbare altijd bij u met een gedenksieraad

Draag uw dierbare altijd bij u met een gedenksieraad

Gedenksieraden voor mooie herinneringen

Als u recentelijk een dierbare bent verloren, voelt dat als een grote leegte en een enorm gemis. In zo’n situatie wil je er als mens vaak alles aan doen om het gevoel te krijgen dat je dierbare ‘toch een beetje bij je is’. En dat is volkomen begrijpelijk. Als uw dierbare gecremeerd is, is het mogelijk om voor een gedenksieraad te kiezen. Met een gedenksieraad heeft u een eeuwige, tastbare herinnering aan uw overleden naaste. U leest er in dit blog meer over.

Gedenksieraden: een stijgende trend

Zoals met elke sector is het met trends altijd een komen en gaan. Toch zijn er zo nu en dan trends die blijven bestaan. Gedenksieraden ter ere van overleden naasten zijn een mooi voorbeeld van zo’n trend. Doordat cremeren tegenwoordig vaker wordt gedaan dan begraven, zijn er steeds meer manieren gekomen om de as van overledenen te bewaren en te eren. Zo zijn er diverse sieraden te koop, waarin de as van een overleden naaste bewaard kan worden. Denk bijvoorbeeld aan kleine mini-urntjes die u aan een ketting, armband of een oorbel kunt hangen.

Eer uw naasten zoals hij/zij en u dat zouden willen

Gedenksieraden groeien in populariteit. Dit is te danken aan het feit dat u uw overleden naasten dan altijd dicht bij u kunt hebben. En aan de persoonlijke manier waarop u invulling aan het sieraad kunt geven. Bij sommige gedenksieraden kunt u de as zelf in het sieraad doen. In andere gevallen kan de as ook door een professional in het sieraad verwerkt worden. De as kan zo ook subtiel en ‘onzichtbaar’ worden verwerkt. U heeft hierin de keuze of u uw herinnering en eerbetoon wel of niet met de rest van de wereld wilt delen. En het is die vrije keuze die het zo mooi en betekenisvol maakt.

Overweegt u een gedenksieraad te laten maken ter nagedachtenis aan uw overleden naaste? Of heeft u hier al ervaringen mee? Wij horen het graag van u via het contactformulier. Natuurlijk wordt er ten alle tijde vertrouwelijk met uw informatie omgegaan.