Zo beveiligt u uw woning

Zo beveiligt u uw woning

Uw woning beter beveiligen met deze tips

Helaas is het nodig om uw woning goed te beveiligen tegen inbraak en zelfs woningovervallen. Met name in de tijd van het jaar dat de dagen korter duren, neemt het aantal woninginbraken snel toe. Gelukkig vindt u in dit blog een paar handige tips, waarmee u uw woning beter kunt beveiligen tegen ongewenste gasten. Lees snel verder!

Goede sloten zijn essentieel

Het is belangrijk dat uw woning over goede sloten beschikt. Dit zijn sloten met een SKG 2 Sterren Keurmerk. Dat betekent dat de sloten voor drie minuten vertraging zorgen voordat deze kapot gaan. Essentieel hierin is dat u uw bereikbare ramen en deuren hiermee beveiligt en dat u de sleutels niet aan de binnenkant achterlaat.

Maak uw woning niet uitnodigend voor inbrekers

Inbrekers kiezen vaak makkelijke doelwitten om bij in te breken. Zorg er daarom voor dat uw huis geen makkelijk doelwit is. Dit doet u door de volgende simpele tips toe te passen:

  • Houd ramen en deuren altijd op slot
  • Zorg dat uw huis er altijd bewoond uitziet
  • Houd waardevolle spullen uit het zicht
  • Zorg dat er ‘s avonds altijd licht aan is
  • Laat geen klimgereedschap in de tuin liggen

Regel een goed alarmsysteem

Een degelijk alarmsysteem beschermt uw woning tegen overvallen, inbraak en brand. Zorg ervoor dat uw alarmsysteem is verbonden met een meldkamer/alarmcentrale. Hiermee weet u zeker dat u er niet alleen ervoor staat en dat er een professionele afhandeling volgt in het geval van nood. Met een goed alarmsysteem daalt de kans op inbraak met 98%

Zorgeloos wonen met woningbeveiliging

Met deze tips voor een betere woningbeveiliging kunt u weer lekker slapen. Heeft u nog enkele tips die u mist in dit blog? Laat het ons weten via het contactformulier.