Nieuwbouw muren

Nieuwbouw muren

Welk type afwerking op nieuwbouw muren?

U heeft een nieuwbouwwoning gekocht, dan komt dan de belangrijke vraag ‘hoe werk ik de muren af?’. Er zijn diverse manieren om uw nieuwbouw muren mooi af te werken. In dit blog gaan we dieper in op het verschil tussen behang, stucwerk en renovlies. Welk type afwerking is het goedkoopst en heeft in verhouding de beste kwaliteit?

Beste wandafwerking voor nieuwbouw

De belangrijkste vraag is: wat is de beste wandafwerking voor uw nieuwbouw woning? De wanden en de plafonds zijn een belangrijk onderdeel van uw woning. Daarom moet u voor iets kiezen waar u nog jaren tevreden mee bent. U mag alleen de beste kwaliteit verwachten van de vakman die u inschakelt. Ook moet u kijken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar wat is dan de beste keuze? Is dat uw muren laten stucen, behangen of behangen met renovlies? Wij leggen het u uit.

Stucen of vliesbehang gebruiken

Wanneer u graag gladde muren wilt hebben dan kunt u uw muren laten stucen of laten behangen met renovlies behang. Lijken de resultaten op elkaar? Van een afstand ziet u bij beide resultaten een gladde muur zonder naden. Wanneer u dichtbij kijkt, ziet u wel het verschil. Het vliesbehang is ontworpen om zo dicht mogelijk op stucwerk te lijken, met het voordeel dat renovlies behang een stuk goedkoper is.

Scheuren in het stucwerk

Behang wordt vaak gekozen omdat men bang is dat er scheuren ontstaan in het stucwerk. Deze scheuren ontstaan vaak doordat een nieuwbouwwoning zeker nog een jaar nodig heeft om helemaal goed te zetten. Dit kan leiden tot scheuren in het stucwerk. Behang kan deze scheuren deels verstoppen, maar wordt de scheur te groot, dan houdt een stukje behang dit echt niet tegen.

Renovlies behang voor uw nieuwbouw muren

Het grootste voordeel van renovlies behang is dat dit een stuk goedkoper is als stucwerk en bijna hetzelfde eindresultaat heeft. Renovlies heeft, niet zoals behang, geen last van naden en wordt zeer strak op de muren geplaatst. U bent niet alleen minder geld kwijt, maar u heeft ook een uitstekend eindresultaat.

Meer weten over nieuwbouw muren?

Bent u er nog niet uit welke van de drie afwerkingen het beste bij uw nieuwbouw woning past? Wij raden u renovlies behang aan. Wij raden u dit aan vanwege de prijs en vanwege de hoge kwaliteit. Meer weten over renovlies en nieuwbouw muren? Vul hier het contactformulier in, wij zullen u dan zo snel mogelijk beantwoorden.