Verkouden worden door airconditioning?

Verkouden worden door airconditioning?

Verkouden worden door airconditioning?

De airco in uw kamer

Bent u lekker een weekje weg op vakantie en heeft u een airconditioning in de kamer? Dan kan de vraag bij u opkomen of het aanzetten van de airconditioning wel zo’n goed idee is. Er gaan namelijk verhalen rond dat mensen verkouden worden wanneer zij te lang in een ruimte zitten waar een airconditioning blaast. In dit blog gaan wij dieper in op dit onderwerp en komt u erachter of u daadwerkelijk last van de keel kunt krijgen wanneer u voor een langere tijd in een kamer met airco zit.

Versnelling van processen

Wij stellen u gelijk gerust, u kunt namelijk niet ziek worden door de airco. Wel is het mogelijk dat wanneer u een virus hebt opgelopen en dus bij u draagt, dat het virus zich sneller kan verspreiden door de afkoeling. Hetzelfde geldt wanneer u van een koude airco ruimte naar de warme buitenlucht gaat. Ook hierdoor kunt u niet verkouden worden. Maar heeft u al een bacterie of virus in uw lichaam? Dan zal het proces zich versnellen. De temperatuurschommelingen zijn dus de oorzaak van deze versnelling.

Airco filtert de ruimte

Wanneer u zelf een airconditioning in uw woning heeft staan, dan heeft u het voordeel dat u de lucht filtert op bacteriën, virussen en vuiltjes. De airco neemt dus de kans op ziek worden af. Mits u wel uw airco op de juiste manier onderhoudt. Het filter mag bijvoorbeeld niet vol raken. Zorg dus tijdig voor schone en nieuwe filters. Ook heeft u de kans dat er bacteriën in het filter gaan groeien, met het gevolg dat de airco deze bacteriën verspreidt in de lucht. Goed onderhoud aan uw airconditioning is dus van groot belang. Doet u dit? Dan heeft u alleen maar voordelen aan uw airconditioning.

Ruimtes zonder airconditioning

Een goed geventileerde ruimte is belangrijk voor onze gezondheid. Bij slecht geventileerde ruimtes kunnen irritaties aan de neus en keel toenemen. Zorg er dus voor dat de luchtvochtigheidsgraad tussen de 45 en 60 procent ligt. Zakt dit onder de 40 procent? Dan krijgen mensen al snel last van geïrriteerde slijmvliezen en droge ogen. Wilt u graag meer weten over onderhoud aan uw
airconditioning? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op via dit contactformulier.