Granieten vloeren

Granieten vloeren

Granieten vloeren in huis

Wanneer u kiest voor een granieten vloer, dan heeft u een vloer die levenslang meegaat. Graniet slijt amper en is een van de sterke natuurstenen. Toch moet u, net zoals bij alle natuurstenen vloeren, oppassen met vocht en krassen maken. In dit blog vertellen we u meer over de voor- en nadelen van granieten vloeren.

Juiste onderhoud aan graniet

Een granieten vloer gaat dus levenslang mee. Houd er wel rekening mee dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt en behandelt. Heeft u nog geen ervaring met dit type vloer? Geen zorgen, wij vertellen u graag wat u wel en niet moet doen om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden. Bent u benieuwd naar granieten vloeren en het onderhoud ervan? Lees dan snel verder.

Wat is graniet precies

Het is van tevoren goed om te weten wat graniet is. Graniet is een dieptegesteente, dit houdt in dat het gevormd is in ondergrondse stollen van magma. Magma is vloeibaar gesteente dat aanwezig is onder het aardoppervlak. Wanneer magma onder sterke druk afkoelt, zullen de aanwezige mineralen de tijd hebben om kristallen te vormen. Dit vormt zich uiteindelijk naar graniet. Dit is dan ook de reden waarom graniet er korrelig uitziet.

Uw granieten vloer schoonmaken

Net zoals alle andere natuursteen vloeren eist graniet ook speciale aandacht. Om uw vloeren zo lang mogelijk mooi te houden is het juiste onderhoud van groot belang. U doet dit door uzelf te verdiepen in de middelen die u nodig heeft om bijvoorbeeld vlekken te verwijderen. Middelen die u moet mijden zijn de huis-, tuin-  en keukenmiddeltjes. Kies altijd voor een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor graniet. U verwijdert een vlek door dit middel op een microvezeldoek te doen en deze nat te maken met schoon water. Wrijf zorgvuldig met de richting van de nerf mee. Maak wanneer u klaar bent de vloer altijd weer droog.

Meer weten over granieten vloeren?

Kleine vlekken en dergelijke kunt u prima zelf verwijderen. Maar houdt er ook rekening mee dat uw granieten vloer van tijd tot tijd door een professional onderhouden moet worden. Met een gespecialiseerd bedrijf in het onderhoud van natuursteen, bent u verzekerd van een mooi eindresultaat. Er wordt bijvoorbeeld een beschermlaag aangebracht in de toplaag van de vloer. Zo voorkomt u dat vocht en vuil het gesteente indringen. Wilt u graag meer informatie over granieten vloeren of heeft u specifieke vragen? Wacht dan niet langer en vul vandaag nog dit contactformulier in, wij helpen u graag verder!
——————————-