Japanse esdoorn

Japanse esdoorn

Een van de mooiste bomen die je in jouw tuin kunt zetten is de Japanse esdoorn. Deze prachtige boom zorgt voor een romantische sfeer in de tuin. Dankzij de prachtige kleuren van het blad krijg je vanzelf een vrolijk gevoel. In dit blog zul je meer lezen over deze prachtige boom. Wij vertellen je graag meer over de kenmerken en verzorging.

Wat is een Japanse esdoorn?

Wat is een Japanse esdoorn precies? Een Japanse esdoorn is een heester uit de Aceraceae familie en het geslacht Acer en er zijn hier 14 verschillende soorten van te vinden. De kleur van de bladeren is zeer divers. De kleuren kunnen variƫren van groen, geel, bruin en rood tot wit. Een volgroeide boom kan tussen de 2 meter en 4 meter hoog worden. Dat is pas een echte blikvanger!

Onderhoud van de Japanse esdoorn

Je kunt een Japanse esdoorn zonder veel problemen in jouw tuin houden, de verzorging is namelijk vrij makkelijk. Je hoeft deze boom niet veel water te geven. Eenmaal per week is voldoende. Let er wel op dat je bij zeer warme dagen de boom wel extra water geeft. De wortels mogen niet continue in het water staan, dit kan rotting veroorzaken. Voor een betere groei van de bladeren en stammen kun je de boom twee keer per jaar bijvoorbeeld extra koemest korrels geven.

Japanse esdoorn in de winter

De Japanse esdoorn is een boom die goed tegen de winter en kou kan. Hij is bestand tegen vorst. Je zult alleen geen bladeren zien aan deze boom tijdens de winter, maar dat is wel de reden waarom de esdoorn vorstbestendig is. Let er ook op dat de bodem tijdens de winter niet te nat mag zijn. Een Japanse esdoorn in pot is gevoeliger voor vorstschade, deze dien je extra te beschermen.

Meer weten over de Japanse esdoorn?

Lijkt jou de Japanse esdoorn ook zo mooi voor in jouw tuin? Wacht dan niet langer en bestel jouw boom vandaag nog. Wil je graag eerst meer informatie over de Japanse esdoorn? Zet dan jouw vragen in dit contactformulier en wij beantwoorden deze graag.