Waarom heb je dakgrind nodig?

Waarom heb je dakgrind nodig?

Waarom heb je dakgrind nodig?

Het is je zeker niet ontgaan, in Nederland is er op veel daken grind te vinden. Waarom heb je dakgrind nodig vraag je je misschien af? Het grind zie je meestal op platte daken liggen, maar er zijn ook voldoende platte daken die helemaal geen grind hebben. Waarom is dit en is hier een goede reden voor? In dit blog leggen wij jou uit waarom sommige daken dakgrind nodig hebben.

Dakgrind tegen zonnestralen

De slijtage van een plat dak is voornamelijk verbonden aan de weersomstandigheden van het gebied waar jij woont. Wist je dat de zon de grootste invloed heeft op de eventuele verwering van het dak? Een dak kan namelijk in de zomer zo’n 80 graden worden. Hier moet je niet met blote voeten op lopen. Afhankelijk van het type dak dat je hebt, is het belangrijk om de uv-stralen zo veel mogelijk tegen te houden. En hoe dit gedaan wordt? Door dakgrind op daken te storten.

Gewicht tijdens een storm

Naast dat dakgrind handig gebruikt kan worden om zonnestralen tegen te houden, zodat jouw platte dak minder snel slijt, wordt dakgrind ook gebruikt om jouw dak op zijn plaats te houden tijdens een storm. Dakgrind brengt in dit geval extra gewicht met zich mee, waardoor schade zoveel mogelijk wordt beperkt.

Handige EPDM dakbedekking

Ik hoor je al denken hoe het dan zit met platte daken die geen dakgrind hebben. In dit geval zijn deze daken meestal afgewerkt met EPDM. Dit is een dakdekking dat 100 procent uv-bestendig is. Je kunt deze dakbedekking ook losliggend op platte daken zien. Wanneer EPDM dakbedekking met grind wordt gecombineerd, dan houdt EPDM uv-stralen tegen en zorgt het dakgrind met zijn gewicht ervoor dat deze dekking goed blijft liggen.

Meer weten waarom je dakgrind nodig hebt?

Wil jij jouw platte dak ook graag beschermen en heb je hier nog geen EPDM dakbedekking op? Dan is dakgrind een ideale uitkomst. Wil je graag meer weten over daken of heb je hier specifieke vragen over? Laat het ons dan weten via dit contactformulier. Wij vertellen je graag meer over welke dakdekker voor platte daken je nodig hebt.