Kasten voor kleine keukens

Kasten voor kleine keukens

Voor kleine keukens en bijkeukens

Keukens zijn er in vele soorten en maten. En het liefst heeft iedereen een heerlijk grote keuken. Maar of dat mogelijk is, hangt helemaal af van het formaat van uw huis en het beschikbare budget dat u hiervoor te besteden heeft. Bent u wat kleiner behuisd of heeft u niet zo’n dikke portemonnee? Dan is het fijn om te weten dat er ook fraaie kleine keukens zijn en dat er kasten voor kleine keukens zijn. Want waarom groot doen als het ook klein kan, nietwaar? We vertellen u er hier meer over.

Keuken in kleine woningen

Er zijn veel situaties waarin mensen moeten kiezen voor een kleine keuken, omdat bijvoorbeeld hun woonruimte beperkt van omvang is. Zo hebben bijvoorbeeld studenten eerder behoefte aan een kleine keuken in hun kamer of eenkamerappartement. Maar er zijn ook mensen die een grote keuken hebben en daarnaast over een kleine bijkeuken willen beschikken. Een belangrijk onderdeel in een kleine keuken is uiteraard de spoelbak of gootsteen. Daarom zijn er fraaie kasten voor kleine keukens met spoelbak verkrijgbaar.

Spoelbak met onderkast

Wat een keukenkast voor een kleine keuken met spoelbak geschikt maakt, is het feit dat deze kast slechts 50 centimeter diep is. In een normale keuken is dat meestal rond de 60 centimeter. Deze keukenkast is makkelijk verkrijgbaar en wordt als bouwpakket geleverd. De keukenkast voor kleine keukens heeft twee deuren en heeft dus voldoende opbergruimte.

Kleine keukenkast: ideaal voor kleine keukens

Als u dus een kleine keuken heeft, of een bijkeuken van klein formaat, is een keukenkast voor kleine keukens de perfecte oplossing. De slimme opbouw van deze spoelbak is erg voordelig in het efficiënt gebruiken van een kleine ruimte. Zo is de mogelijkheid om een afvalemmer aan de binnenkant van de deur te bevestigen een fijne oplossing. U houdt de prullenbak buiten beeld en u bespaart op kostbare ruimte in de keuken. Daarnaast kunt u het als pantry gebruiken, omdat er achter de deurtjes veel ruimte overblijft voor het opbergen van flessen, blikken en andere etens- en drinkwaren. Uiteraard kunt u er ook uw schoonmaakspullen in kwijt.

Wilt u reageren op dit artikel? Stuur uw bericht dan via het contactformulier naar ons toe.